BOL boekt benauwde overwinning

() • 77 weergaven

Na een paar grote uitslagen was deze middag Jong Holland de tegenstander. De bezoekers kwamen gemotiveerd in het veld, al was het alleen maar om de resultaten die ze tot nu toe neergezet hebben. Het bleek al snel dat Jong Holland ten opzichte van vorig jaar duidelijk sterker is geworden.
De bezoekers gingen er voor de volle 100% in, al moet worden opgemerkt dat men geluk had dat de jeugdige scheidsrechter Hardeman een (te) zware overtreding afdeed met een vermaning. Het duurde even voor het “slachtoffer” in de persoon van Dennis Rijs was opgelapt. Er ontstond nu een pittige strijd, waarbij Jong Holland er alles voor overhad om de Alkmaarse Victorie te vieren tegen het nog ongeslagen BOL.
BOL kwam toch verrassend op 1-0 en wel in de 12e minuut volgens uw waarnemer, terwijl op Voetbal Nederland werd aangegeven dat het in de 14e minuut gebeurde. Het voordeel van de twijfel gaat naar de 14e minuut. Maar veel belangrijker is de voorsprong die BOL kreeg en die na afloop van grote waarde bleek. Het doelpunt ontstond toen Timon Plak zich op links vrijspeelde, waarna zijn afgemeten voorzet keurig door Sietse Brandsma met een rake kopbal werd afgerond, wat hem bij Voetbal Nederland de 3e ster opleverde, omdat hij vanaf het begin van zijn carrière in BOL 1 zijn 75e doelpunt scoorde. Hopelijk scoort hij t.z.t. zijn 100e doelpunt ook bij BOL.
Voor de rust waren er meer mogelijkheden toen Alex van Enoo een teen te kort kwam om voor de 2e treffer te zorgen. Jong Holland putte moed uit deze stand en ging er vol voor. Het werd dan ook bijna 1-1 toen de bezoekers alle kans kregen, maar de BOL-achterhoede wist, als zo vele malen deze middag, erger te voorkomen.

Na de rust had Jong Holland gedurende het eerste gedeelte van de 2e helft een veldoverwicht, maar doelman Snoek moest maar sporadisch in actie komen, wat hem nu ook weer goed afging.
Langzamerhand kwam BOL weer terug in de wedstrijd, maar stuitte nu op de uitstekend keepende Nick Blauw van de bezoekers. Zo wist hij een pegel van Koen Tros onschadelijk te maken. Intussen claimde BOL een strafschop wegens hands, maar de scheidsrechter had daar geen boodschap aan.
BOL was het laatste kwartier zeker de betere ploeg, terwijl Jong Holland op de counter loerde. Eerst ondernam Martijn Ton een rush over de middenas van het veld, maar gaf iets te laat af aan Sietse Brandsma. Even later kwam Koen Tros in een kansrijke positie, maar zijn inzet werd opnieuw door de doelman gered. Ook in de rebound werd een duidelijke kans gemist.
Intussen had de trainer Dennis Rijs gewisseld voor Jelle Brandsma, wat zeker te maken had met het feit dat Dennis al een gele kaart had en de trainer (terecht) geen risico durfde te nemen. Het was overigens niet de enige wissel, want in de 2e helft kwam Steven Glas in de ploeg voor Alex van Enoo.
Het was in de slotfase met name spannend toen de scheidsrechter liefst 5 minuten blessuretijd meetelde. Maar BOL bleef overeind en steeg naar de 2e plaats achter EDO, dat nog steeds voor de volle winst gaat. Volgende week speelt BOL in Amsterdam tegen Buitenveldert, waar we de thuisnederlaag van het vorige seizoen nog moeten wegpoetsen.

BOL-Jong Holland 1-0(1-0)
Sietse Brandsma 1-0

Scheidsrechter T. Hardeman uit Wijk bij Duurstede

Bram Spaans krijgt het voordeel van de twijfel, want zijn golden goal staat genoteerd in de 14e minuut.