BOL in een flow

• 75 weergaven

En dat is drie, zei de trainer Mark de Vries. Na ZOB en Zwaluwen werden nu de punten gepakt tegen Scherpenzeel, de nummer 2 van de ranglijst. Ingrediënten voor deze middag: koud, regen en een zwaar te bespelen veld.
De bezoekers, die iedere week te maken hebben met kunstgrasvelden, moesten deze middag op een andere ondergrond spelen en daar had men toch wel moeite mee. Daarbij komt dat het veld bijzonder zwaar was, temeer omdat in de morgenuren toch nog een vraagteken gezet werd of het veld wel bespeelbaar was.
Voor het eerst in de geschiedenis van BOL werd gespeeld tegen Scherpenzeel. Naar verluidt een pluimage van aangetrokken spelers waar tegenover de vriendenclub van BOL staat, waarvan de spelers op één na allen uit Langedijk komen. Tegen deze ploeg van “uitverkorenen uit de regio” moest BOL het dus opnemen en dat deden ze met verve. Wat is er weer een inzet getoond en wat was men alert bij de toch niet talrijke kansen.
Scherpenzeel nam met de wind schuin in de rug meteen het initiatief maar, zoals menige keer, verzuimde het deze middag de aanval af te maken. Daarbij komt dat Xander Snoek ook deze middag weer prima stond te keepen. Zo moest hij in de 12e minuut op fabuleuze manier de tegenstander van een treffer afhouden. Toch kreeg BOL ook wel kansen en wat gebeurt er: In de 25e minuut wordt Alex van Enoo, één van de uitblinkers van deze middag, diep gespeeld en op zijn inzet heeft doelman van de Brink geen verweer. Scherpenzeel was zichtbaar geschrokken, maar dat duurde niet lang. Het was duidelijk dat men naar Broek kwam om de achterstand met de koploper niet groter te maken. Men heeft al een periodetitel, maar wil duidelijk meer.
Dat bleek ook wel door hun zoeken naar ruimtes om BOL te verrassen. Het werd weleens moeilijk, maar de achterhoede bleef overeind. Vermeld moet worden dat het toch wel met een paar overtredingen gepaard ging, maar scheidsrechter Lips bestrafte waar nodig was, zodat het BOL uiteindelijk drie gele kaarten kostte.
BOL kreeg wel opnieuw loon naar werken, want na goed aangeven van Tristan Verbeek scoorde Bas Jonker verrassend de 2-0. Wat betekende dat BOL uit de spaarzame aanvallen toch twee doelpunten scoorde. Maar de bezoekers kwamen terug. In een onoverzichtelijke situatie kon Snoek niet bij de bal komen en was het Nehkomi Veldt die voor de 2-1 zorgde. Af en toe moest BOL flink in de verdediging want de bezoekers bleven de aanval zoeken, maar echte scoringskansen bleven uit.
Na rust, waarbij zowel het weer als het veld steeds slechter werden, ontstond een waar gevecht waarbij de inzet van BOL een grote pluim verdiende. Goed, niet alle spelers bereikten hun niveau, maar met name Alex van Enoo was deze middag één van de uitblinkers. Hij stond af en toe op een eiland, maar wist de verdedigers toch bezig te houden.
Het spel ging op en neer, waarbij BOL vanuit een compact middenveld het moest hebben van de counters via Timon Plak en de al genoemde Alex van Enoo. Op het middenveld waren Bas Jonker en Dimaggio Senchi de werkers die het de aanvallers van de bezoekers lastig maakten, maar ook aanvallend prima werk leverden.
De bezoekers kwamen toch op 2-2 door een benutte strafschop. De meningen waren verdeeld of hier sprake was van een overtreding, maar scheidsrechter Lips, die overigens uitstekend floot, stond dichtbij de situatie. En dan sluipt de angst binnen. Wellicht niet bij de spelers, maar wel bij de supporters van BOL. De aanhang van Scherpenzeel werd wat luidluchtiger, want ze zagen de terugreis vergezeld gaan van een overwinning. Maar dat Kerstgeschenk gaf BOL ze niet. Eerst verraste Timon Plak toen hij vanaf de eigen helft de doelman van Scherpenzeel bijna passeerde, maar deze wist in een uiterste inspanning de bal nog tot hoekschop te promoveren. En het deed bijzonder deugd dat BOL niet een gelijk spel ging verdedigen, wat al verdienstelijk was, maar toch nog bleef strijden voor een goed resultaat. En dat kwam er toen Alex van Enoo zich op links uitstekend vrij speelde en Timon Plak uit zijn voorzet met een harde schuiver de 3-2 scoorde. De terecht toegekende 5 minuten blessuretijd verliepen onder hoogspanning, maar BOL hield stand.
Scherpenzeel was uiteraard teleurgesteld want een paar weken terug stonden ze nog fier bovenaan. Het zal de heer Lopes Dias goed hebben gedaan. Insiders weten wat ik daarmee bedoel.

BOL-Scherpenzeel 3-2(2-1)
1-0 Alex van Enoo
2-0 Bas Jonker
2-1 Nehkomi Veldt
2-2 Ismail Adour(p)
3-2 Timon Plak

Scheidsrechter de heer Paul Lips uit Utrecht.

Gescoord werd in de 25e minuut, zodat Robbert Slot het bedrag mag incasseren.