BOL neemt nog meer afstand

• 80 weergaven

Wat een ongekende weelde. De winterstop ingaan met een voorsprong van acht punten op de nummer twee… Alle hulde aan trainer Hoogland met zijn team, die zo ver wisten te komen. Het was deze middag niet altijd even goed, maar daar maalt niemand meer om.
Twee jaar terug voorspelde een geacht lid van de 5e colonne (bekend als klusser in de kleedkamers) dat BOL 32 punten nodig had om in de 2e klasse te blijven. Nu, die 32 punten zijn nu al binnen, met een prachtig score van gemiddeld 4 treffers per wedstrijd.
De competitie is nog lang, maar dit is echt ongekend. BOL bewijst toch echt dat het niet promoveren in het vorig seizoen zeer onverdiend was.

De tegenstander van deze middag had een prima reeks achter de rug, na een moeizaam begin. Men deed er dan ook alles aan om de thuisclub haar eerste nederlaag toe te brengen. Dat zag er echter in de eerste helft niet naar uit, want binnen 10 minuten had BOL al drie opgelegde kansen op de openingsgoal gemist. De eerste helft was voor BOL, dat met mooie combinaties de tegenstander onder druk zette. Maar nadat de kansen niet benut waren, werd het een voorzichtig duel met sporadisch een gevaarlijk moment voor het doel van Xander Snoek.
Goed doorzetten van Timon Plak tot de doellijn was rijp voor een prima voorzet, die over de verdedigers heen bij Koen Tros kwam, die de kans prima benutte (1-0). BOL bleef goed combineren en gaf weinig weg en dan is het wachten op de 2e treffer. Die leek er te komen toen Sietse Brandsma vijf minuten later, na een fraaie combinatie, net niet af kon ronden.
Ja, en dan komt de tweede helft waarbij de bezoekers nog altijd voor de kans vochten om gelijk te komen. Het spelpeil zakte zorgelijk naar een niet van BOL gewend niveau. Spelers konden elkaar niet bereiken en zelfs kregen de bezoekers een prima kans op de gelijkmaker.
Maar gelukkig bleef de achterhoede goed overeind en alhoewel het wel eens met kunst en vliegwerk ging, de nul bleef gehandhaafd. Toch een technisch hoogstandje toen Koen Tros met een fraaie hakbal Sietse Brandsma lanceerde, maar deze werd al of niet terecht voor buitenspel afgefloten.
Intussen waren Timon Plak en Martijn Ton gewisseld voor Alex van Enoo en Harmen Snoek. Martijn werkte weer hard, maar zijn rushes werden onderbroken door de stevig ingrijpende verdedigers van de bezoekers. Timon Plak kreeg krampverschijnselen en moest zich ook laten vervangen. Doordat het beginsignaal zo’n 10 minuten te laat begon, werd het aan het eind van de 2e helft al aardig donker. Maar toch was er uiteindelijk nog een lichtpuntje toen een prima voorzet van Alex van Enoo terecht kwam bij Sietse Brandsma die in alle vrijheid in kon koppen. Zijn kopbal belandde echter tegen de onderkant van de lat waarna de attent reagerende Harmen Snoek voor de 2-0 zorgde. In de schemer zagen we niet veel meer, maar hoorden wel het fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Voor de 1e helft moet nog één wedstrijd gespeeld worden en die is op 27 januari in en tegen Castricum.

BOL-DVVA 2-0 (1-0)
1-0 Koen Tros
2-0 Harmen Snoek

Scheidsrechter was de heer M. Bakridi uit Amsterdam.

Koen Tros scoorde in de 30e minuut en dat betekent dat Robert Slot dit keer de winnaar van de golden goal was.