BOL stuurt ZOB met een klinkende nederlaag naar huis

() • 104 weergaven

In het verleden heeft het BOL steeds moeite gekost de punten tegen ZOB binnen te halen. In het vorig seizoen werd uit, onverdiend, verloren en thuis werd het een gelijkspel. Dus moest het deze middag gebeuren.
BOL speelde een uitstekende wedstrijd en won gedecideerd. Och, de spelers gooiden er deze middag graag een schepje bovenop, omdat ze wisten dat het vooral voor de trainer belangrijk was om met een goed resultaat voor de dag te komen.
Vanaf het beginsignaal ging BOL vol in de aanval en kreeg meteen een paar uitstekende kansen, maar doelman Huisman van ZOB redde een paar keer uitstekend. Toch kwam BOL al vroeg in de wedstrijd op 1-0, toen Sietse Brandsma uit een voorzet van Timon Plak met het hoofd scoorde. Drie minuten later was het al 2-0, toen de bal in de doelmond bleef hangen en Timon Plak er als de kippen bij was om de 2-0 te scoren.
Aan de andere kant kon ZOB af en toe doorkomen, maar gevaarlijk was het niet. Toch kwam ZOB tot de aansluitingstreffer, toen BOL een overtreding in het strafschopgebied maakte en de prima leidende scheidsrechter Knetsch, dicht bij de situatie staand, niet anders kon doen dan de bezoekers een strafschop te geven. Mike van Koert had geen moeite om doelman Snoek te passeren.
Kort hierna was er een vrij lang oponthoud wegens een blessure van een ZOB-speler, waarna BOL bij de hervatting even moeite had om in haar spel te komen. Maar BOL pakte voor de rust de draad weer op en Martijn Ton rondde de uitstekende assist van Sietse Brandsma mooi af. Met een 3-1 stand is het goed rusten, maar meteen na de rust nam BOL de draad weer op en bleef voor iedere meter strijden. Weliswaar deelde ZOB wat plaagstootjes uit, maar BOL bleef de bovenliggende partij. De ene na de andere mooie aanval werd opgezet, maar de afronding ontbrak even. Maar dat duurde niet lang.
De mooiste treffer kwam op naam van Martijn Ton, die een voorzet van Sietse Brandsma met de binnenkant van zijn voet afrondde. Een prachtig doelpunt. En nog was de koek niet op, want er ontstond nu een hilarisch moment. Dennis Rijs mocht weer eens een vrije trap nemen en ook nu weer belandde zijn pegel in de touwen. Maar de scheidsrechter was nog bezig met de muur en liet de vrije trap overnemen. Geen probleem voor Dennis, want opnieuw werd de doelman gepasseerd, wat 5-1 betekende. Nadat Bas Jonker nog een keer zijn prima inzet gestopt zag, was het opnieuw Timon Plak die scoorde en voor de 6-1 zorgde.
Een prima prestatie en een van oor tot oor lachende trainer, waarvan insiders weten dat het voor hem een dubbel gevoel gaf. De trainer wilde van geen “man of the match” weten, want voor hem verdienden al zijn spelers deze titel.

Timon Plak 6-1

Scheidsrechter de heer J. Knetsch uit Bussum.

De golden goal werd in de 12e minuut gescoord en gewonnen door Mia Koedijk-Vroegop.
Mia komt nooit in de kantine, dus volgt er geen aanslag op de kassa.

2-0 van Timon Plak:

5-1 van Dennis Rijs: