BOL weet het één helft vol te houden

• 99 weergaven

Tegen RODA 46 heeft BOL alleen in de eerste helft knap partij kunnen geven tegen een tegenstander die na de rust BOL finaal overrompelde.
Vermeld mag worden dat BOL om diverse redenen 5 basisspelers miste. Zo waren de gebroeders Molenaar, Jack Schoon, Danny Konijn en Martijn Ton om diverse redenen niet de hele wedstrijd beschikbaar. Blessures of terugkomen van wintersport waren de redenen waarom trainer de Vries hiervoor koos. Vooral Jack Schoon werd op het middenveld node gemist. Daarbij komt dat de thuisclub over een topscoorder als Nigel van Zelst beschikt, die driemaal scoorde. Hebben wij ook niet in het recente verleden een dergelijke spits gehad? Maar naar verluidt, vertrekt ook deze speler aan het einde van het seizoen om het hogerop te gaan doen.

Voor de rust werd er nog goed partij gegeven. Na de stormloop van de thuisclub na de aftrap, kwam BOL ook zowaar tot een paar kansjes, voortkomend uit de counter. Het gemis van bepalende spelers was met name ook aan Timon Plak te merken die teveel alleen moest doen, alhoewel Dimaggo Senchi alle moeite deed om het tij te keren. Jammer dat er bij zeker drie doelpunten verdedigingsfouten aan vooraf gingen.
Voor de rust hield BOL de bezoekers nog wel bij. Ook nadat van Zelst de achterhoede verschalkte en met een strakke schuiver doelman Snoek kansloos liet. De thuisclub wilde de voorsprong snel uitbouwen, maar stootte in die periode op een goed verdedigend BOL, met doelman Snoek weer als een betrouwbaar sluitstuk. Na een minuut of twintig kreeg BOL wat meer grip op het spel en kwam ook af en toe tot een aanval, maar dat leverde in eerste instantie niets op. Toch kwam BOL vlak voor rust op de gelijkmaker toen Bas Jonker uitstekend profiteerde van een misverstand in de Roda-verdediging.(1-1)

In de bestuurskamer werd in de rust geopperd dat het nog alle kanten op kon maar, helaas voor BOL, ging het na de rust maar één kant op.
Al in de eerste minuut na rust strafte Jonas Kashima een fout in de verdediging af en scoorde de 2-1. Meteen was het hek van de dam, want Roda gooide er nog een tempo bovenop. Een overtreding op Timon Plak werd niet bestraft en uit de tegenaanval scoorde Nigel van Zelst de 3-1. BOL was meteen aangeslagen.
Trainer de Vries probeerde het nog met het inbrengen van Rik Molenaar en Danny Konijn, maar het mocht allemaal niet baten. Roda koos er niet voor om de wedstrijd rustig uit te spelen, maar ging er vol voor. Met goed combinatievoetbal werd BOL overrompeld. BOL kwam maar zelden tot een tegenaanval en kwam er een scoringskans, dan was de inzet onvoldoende. In de laatste tien minuten breidde Roda de voorsprong nog uit met doelpunten van Quentin Oliekan, Rida Najib en wederom Nigel van Zelst.

Moeten we de koppen laten hangen? Natuurlijk niet. We hadden deze middag een team tegenover ons dat zeker kampioenskandidaat is en dan is het geen schande om te verliezen, maar het had deze middag beter gekund. Pluspunt is dat alle teams om ons heen ook zo punten verloren, zodat we volgende week tegen Monnickendam maar net doen of er deze middag niets gebeurd is.

Hulde aan het bestuur van Roda voor de prettige ontvangst en we hopen de Leusdenaren t.z.t. in Broek op Langedijk te ontvangen, waarbij men er van overtuigd kan zijn dat BOL zal snakken naar een revanche. Tenslotte mag worden aangetekend dat scheidsrechter Knetsch met zijn team de wedstrijd uitstekend leidde.

6-1 Nigel van Zelst
Scheidsrechter Jesse Knetsch uit Bussum, geassisteerd door Stef van Soest en Evert Krist.