BOL wint op basis van strijdlust van ZOB

() • 77 weergaven

Na driemaal een 0-1 nederlaag, veelal niet verdiend, boekte BOL tegen ZOB een 2-1 overwinning. De stemming zat er in de Bestuurskamer al in, want de scheidsrechter stelde zich voor als Bart van den Helder waarop de trainer antwoordde ik ben Mark en ik kom uit den Helder.
Maar dan de wedstrijd. ZOB kwam goed uit de startblokken en speelde het eerste kwartier tegen een verdedigend BOL. Maar dat is schering en inslag bij onze opponenten. Al meerdere keren kwamen de bezoekers met snelle aanvallen voor het doel van BOL. Meteen was al duidelijk dat BOL het moest hebben van strijdlust en dat hebben ze deze middag zeker getoond. Toch was ZOB in de eerste helft de betere partij en moest BOL het hebben van de counters. Die waren niet altijd ongevaarlijk. In de achterhoede was Jan Biersteker weer van de partij en hij won menig kopduel.
Weliswaar nam ZOB veelal het initiatief, maar om nu te stellen dat ze echt gevaarlijk waren kan men ook niet zeggen. Steven Boon moest maar een paar keer handelend optreden en dat ging hem goed af. BOL vergat veelal het middenveld en dat leverde nog wel eens gevaar op, maar door de strijd die BOL aanging wisten ze dit veelal te corrigeren, net als de foutieve passes die overigens aan beide kanten gebeurden. Inderdaad moest BOL het voetballend vermogen opvangen met de strijdlust en daar heeft de trainer kennelijk op gewezen.
Uitblinker voor BOL was deze middag Timon Plak die met zijn snelle rushes de ZOB-defensie weleens in de problemen bracht. Hij bekroonde na de rust zijn goede spel toen hij goed werd aangespeeld en de doelman volkomen verraste met een stuitbal. En dat heeft BOL juist nodig om de mouwen nog eens op te stropen en er vol voor te gaan. De wedstrijd was af en toe op het scherpst van de snede, maar scheidsrechter van den Helder had hier geen moeite mee. Hij floot soeverein, maar liet ook voetballen. Hier waren twee gele kaarten voor nodig, aan beide kanten één kaart. Intussen probeerde ZOB alles te doen om in ieder geval tot de gelijkmaker te komen. BOL moest achteruit, maar René Rootlieb en Rick Molenaar hielden de zaak dicht, tot een kwartier voor het einde, toen moeizaam wegwerken fataal werd en Colin Coenderman doelman Boon kansloos liet.
Het meelevend publiek zag de bui al hangen. Het zal toch weer niet….. maar neen, want BOL kwam op 2-1. Aan de linkerkant werd de hoekschop kort genomen en uit de voorzet van Timon Plak wist Dimaggio Senchi de bal in een mêlee van spelers over de doellijn te drukken. Uiteraard was de ontlading groot. ZOB perste er nog een slotoffensief uit, maar men moest achterin ook blijven opletten. Er was na het doelpunt nog 5 minuten officieel te spelen, maar door blessures en invallers kwamen er nog 5 minuten blessuretijd bij voor scheidsrechter van den Helder een eind aan de wedstrijd maakte.
Een belangrijke overwinning, wat een opsteker is voor de technische staf die al enkele malen met een verlies moest leven. De prognose van trainer Mark de Vries kwam uit, want niet zo lang terug stelde hij dat we konden wachten op de overwinning.
Volgende week gaat BOL op bezoek bij Zwaluwen in Hoorn. Een sterke tegenstander, maar strijdlust kent vele mogelijkheden.

BOL-ZOB 2-1 (0-0)
1-0 Timon Plak
1-1 Colin Coenderman
2-1 Dimaggio Senchi

Scheidsrechter Bart van den Helder uit ter Aar.

De openingstreffer viel in de 49e minuut, zodat de prijs toekomt aan Gert Jan van Gelder