Jammer!

• 73 weergaven

Dinsdagavond 12 september speelde BOL zijn inhaalwedstrijd voor de beker tegen Zwaluwen ‘30 uit en in Hoorn. Het werd jammer genoeg een 1-0 nederlaag, waar over de hele wedstrijd gezien een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Met name de eerste helft speelde BOL sterk. Door snel pressie te zetten op verdediging en middenveld van de tegenstander, kwam Zwaluwen er moeilijk uit. Veel kansen kreeg BOL echter ook niet, een halve omhaal van Sietse Brandsma in de 16 meter was de beste mogelijkheid, maar deze kon door de keeper worden gepareerd. Onverwacht en onnodig kwam Zwaluwen tien minuten voor de rust op voorsprong. Een makkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16 meter werd in de BOL-muur geschoten, maar toen de bal opnieuw werd ingebracht stond een speler van Zwaluwen ineens vogelvrij voor keeper Xander Snoek en was het 1-0. Tot dan was Zwaluwen nog amper gevaarlijk geweest.

Het spel werd er in de tweede helft van beide kanten niet beter op. Bovendien waren er, met name door Zwaluwen, veel overtredingen die het spel ophielden. Dat leverde voor Zwaluwen de nodige gele kaarten op. Twintig minuten voor tijd kreeg een speler van Zwaluwen na een overtreding op Jack Schoon zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Even later was dit ook het geval voor een andere speler van Zwaluwen, dit keer wegens spelbederf. Met nog ongeveer een kwartier te gaan bleven er bij Zwaluwen dus nog maar negen spelers over. In eerste instantie wist BOL daarmee weinig te doen, het moest eerder alert zijn bij enkele gevaarlijke uitbraken door Zwaluwen. Maar in de laatste vijf minuten kwam BOL toch zeker drie keer dicht bij een verdiend doelpunt, waarbij de kopbal van Bas Jonker tegen de binnenkant van de paal, door het in redelijk grote getale opgekomen BOL-publiek al voor doelpunt werd aangezien. Helaas, de bal stuitte net de verkeerde kant op en de keeper kon redding brengen. Zo eindigde de wedstrijd in een wat onbevredigend verlies.

Komende zaterdag zal de derby tegen buur LSVV gewonnen moeten worden, om nog verder te kunnen bekeren. Aanvang: 17.00 uur op het complex van LSVV.