Na prima overwinning neemt BOL afstand

() • 86 weergaven

Gelet op het aantal meegereisde supporters, is het te merken dat BOL goed meedoet in de competitie. Daarbij komt dat deze middag tegen de nummer 2 van de competitie moest worden gestreden. Weliswaar had de thuisclub tweemaal achterelkaar verloren, maar het is geen ploeg die zich zo maar gewonnen geeft. Tal van spelers die hoger gespeeld hebben, spelen nu als een soort vriendenteam bij EDO. Bij mannen als Kuhlmann en Essajas druipt de techniek er vanaf. Een mooie opgave voor trainer Hoogland om daar het juiste spel tegenover te stellen.
Wel, BOL heeft een uitstekende prestatie geleverd en was tot de 90e minuut de gedoodverfde winnaar, maar daarover later.

BOL had in de eerste minuten al een paar mooie kansen, maar zowel Sietse Brandsma als Martijn Ton waren niet scherp genoeg. Langzamerhand kwam EDO ook in haar spel en toen bleek dat men echt wel gevaarlijk kan worden. Weliswaar duurde het 10 minuten voor men in het spel kwam, maar toen werd het ook meteen gevaarlijk. In de 20e minuut een gevaarlijke situatie voor het BOL-doel, maar Xander Snoek wist erger te voorkomen.
Het spel speelde zich daarna op het middenveld af, maar in de 36e minuut kon een goed opgezette aanval geen vervolg krijgen. Even later was het wel raak. Prima opgezet door diverse spelers belandde de bal bij Koen Tros, die de score wist te openen (0-1). Dit was ook de ruststand.

EDO kwam fel uit de kleedkamers en het was gedurende het eerste kwartier af en toe hachelijk voor het doel van BOL, waarbij doelman Snoek een aantal zeker lijkende doelpunten met schitterende reacties wist te voorkomen. BOL bleef daarmee overeind en kwam gelukkig langzamerhand weer in het spel waar we de laatste tijd zo mee verwend zijn.
In de 70e minuut plotseling een fraaie counter en het was Koen Tros die zijn 2e doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. In deze periode had BOL alle kans om verder uit te lopen, maar het was veelal net niet. Toch kwam BOL op 0-3 toen Jelle Brandsma een fraaie trap van Koen Tros van de achterlijn terugkopte, waarna Martijn Ton geen moeite had om voor de 0-3 te zorgen. Kat in ’t bakkie dacht de BOL-aanhang en men had er geen moeite mee dat Koen Tros een voorzet van rechts net niet tot een treffer kon promoveren.

Intussen bracht de trainer 2 wissels in en was het even wennen om het spel weer op te pakken. En dan kan de wedstrijd alsnog kantelen. De blessuretijd was al ingegaan toe Dion Essajas via de paal voor 1-3 zorgde. Dat deed hij een minuut later nog eens, toen een mooie volley van hem ook doel trof. Het werd nu toch nog een beetje benauwd, maar gelukkig hielden de mannen het koppie erbij en wisten de bal op de helft van de tegenstander te houden.
De KNVB had kennelijk het belang van de wedstrijd gezien, want men had een arbitraal trio gestuurd.
Scheidsrechter Akkaya zorgde met zijn assistenten voor een prima leiding.

Door puntenverlies van de overige concurrenten bezet BOL met afstand de eerste plaats. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, als DVVA op bezoek komt. Ook weer geen gemakkelijke opgave.

EDO-BOL 2-3(0-1)