Prima spelend BOL beslist de wedstrijd al voor de rust

() • 75 weergaven

Een fris spelend BOL behaalde een uitstekende overwinning op Amstelveen Heemraad. Met Sietse Brandsma weer in de ploeg draaide het weer als vanouds.
De thuisclub werd vooral in de beginfase overbluft, want binnen 5 minuten had BOL al drie kansen op een doelpunt, maar de verdediging wist met kunst en vliegwerk een treffer te voorkomen.
Op zo’n moment besluipt je toch even de angst dat de tegenstander denkt, als zij het niet doen, doen wij het. Maar hun aanvallen waren te doorzichtig en BOL bleef geduldig wachten op de openingstreffer. Nou, die kwam er toch vrij snel, want in de 11e minuut bracht Timon Plak met een fraaie pass Sietse Brandsma in stelling en dat was 0-1.
BOL bleef doorgaan en het was een lust om te zien hoe de combinaties tot stand kwamen.
Trainer Hoogland was al heel snel een tevreden man, want na 17 minuten stuurde Koen Tros met een prachtige pass Bas Jonker in de diepte aan en uit een moeilijke hoek scoorde deze de 0-2. BOL bleef het beste van het spel houden met mooi gegroepeerd voetbal en een vergroting van de score kon bijna niet uitblijven.

De thuisclub was maar sporadisch gevaarlijk en als er op doel geschoten werd, was Xander Snoek attent. Toch kwam Amstelveen tot een aansluitingstreffer, maar daar was knullig balverlies in de defensie van BOL voor nodig. De thuisclub aanvaardde dit cadeautje dankbaar en Tim Steyn van de thuisclub zorgde voor de 1-2.
Even maar een kleine hapering in de ploeg, maar het goede spel werd meteen weer opgepakt en er kwamen weer kansen. Drie minuten voor tijd eindigde een fraaie combinatie, opgezet door Koen Tros die Timon Plak lanceerde en uit diens voorzet bracht Sietse Brandsma met een fraaie lob de stand op 1-3.
Maar nog was de koek niet op, want op slag van rust gaf Sietse Brandsma een scherpe voorzet en de verdediger van de thuisclub passeerde zijn eigen doelman.(1-4)

We weten het niet, maar wellicht zal trainer Hoogland in de rust gezegd hebben dat één doelpunt voldoende was om daarna de wedstrijd te consolideren. Als dat zo was werd hij op zijn wenken bediend, want de eerst de beste aanval na de rust werd fraai afgerond door Martijn Ton.(1-5)
Een smet was na de rust dat Bas Jonker met een, zo op het oog, ernstige blessure het veld moest verlaten. De trainer nam verder geen risico en verving de net van blessure teruggekeerde Sietse Brandsma voor Alex van Enoo, die wat ongelukkig was met zijn afmaken, maar toch goed inviel. Jelle Brandsma was intussen al in het veld gekomen voor Bas Jonker. Ook Dennis Rijs werd beschermd na zijn gele kaart en werd vervangen door Bram Kliffen, die daarmee zijn debuut voor BOL 1 maakte.
BOL kreeg nog een flink aantal kansen, maar men vond het voldoende zo. Alex van Enoo sloot het mooi af met een fraai afstandsschot, dat maar net over ging. Vermeld mag zeker worden dat de jeugdige scheidsrechter Angevaare een prima wedstrijd floot.

Na afloop was de stemming nog beter, toen men vernam dat koploper EDO verloren had en Blauw Wit Beursbengels niet verder kwam dan een gelijk spel.
Volgende week komt HBOK op bezoek. Een ploeg die door de rubriek van het Amsterdamsche Voetbal vooraf getipt was als kanshebber voor de titel. Ze zullen zeker proberen hun tot nu toe teleurstellend seizoen een nieuwe impuls te geven. BOL zal dan ook nu weer aan de bak moeten.

Amstelveen Heemraad-BOL 1-5(1-4)
0-1 Sietse Brandsma
0-2 Bas Jonker