Teleurstellende nederlaag van BOL

• 105 weergaven

Na de overwinning op Monnickendam zag BOL het licht opklaren aan de horizon. Immers, de komende twee wedstrijden waren tegen de laagvliegers Woudenberg en de Bilt. Goede voornemens dus om in ieder geval één punt weg te halen bij de concurrent.
Maar wat was het deze middag teleurstellend. Goed, BOL miste deze middag van Enoo, Rijs en Jonker, maar BOL had er in deze wedstrijd geen oog op. In wezen was de eerste minuut al cruciaal om te voorspellen dat de bezoekers het deze middag moeilijk zouden krijgen.
In de eerste minuut was het uitverdedigen dermate slecht dat Woudenberg meteen al joeg op een openingsdoelpunt. Xander Snoek kon dit met een snelle reactie voorkomen. De thuisclub heeft dan ook geen technische ploeg, maar wel een elftal dat gretig is en op iedere bal jaagt. Voeg daarbij een team van BOL dat maar zelden onder de druk uitkwam.
Toch leek het aanvankelijk dat BOL wel mogelijkheden kreeg. Zo kreeg Dimaggio Senchi een goede kans, maar het afwerken was onvoldoende. De voorsprong voor de thuisclub werd eigenlijk op een presenteerblaadje aangeboden. Een kopbal van Joey Kooij van de thuisclub werd verkeerd beoordeeld door Snoek, waardoor de bal via zijn arm in het doel belandde. Wel mag meteen vermeld worden dat Snoek met enkele fraaie reddingen een verdere voorsprong van de thuisclub voorkwam.
BOL kwam inmiddels tegenover een tegenstander te staan die vleugels kreeg na de 1-0 voorsprong. Men zocht met de snelle buitenspelers de aanval, maar deze spelers waren bij een tegenstoot van BOL meteen weer op eigen helft te vinden. Alleen Timon Plak en Martijn Ton wisten nog wat verrassing in de aanval te brengen, daarom was het jammer dat Martijn Ton zich na een duel moest laten vervangen. De thuisclub maakte meer overtredingen dan de bezoekers, maar daarmee is ook aangegeven dat Woudenberg veel meer inzet toonde en daarbij wel eens te nadrukkelijk doorging.
Het was ook niet verwonderlijk dat de thuisclub na een half uur spelen voor de 2-0 zorgde toen Rick Staal met een fraaie schuiver doek trof.
Na de rust in wezen hetzelfde spel, waarbij aan beide kanten het voetbal op zich niet hoog in het vaandel stond, maar dan komt het op vechtlust aan en die was eigenlijk alleen aan de thuisclub toe te schrijven. Men voelde aan dat het een gewonnen wedstrijd was waardoor het drie punten naar BOL toe kroop. Wellicht had er bij een aansluitingstreffer nog wat ingezeten, maar die mogelijkheid was ver te zoeken temeer omdat de thuisclub na een kwartier in de 2e helft orde op zaken stelde en het derde doelpunt scoorde. Typerend is dat na de derde treffer van de thuisclub, BOL eigenlijk het “beste” van haar spel liet zien maar verder dan een doelpoging, die door de doelman van de thuisclub over het doel gewerkt werd, kwam het niet.
Intussen werd ook Thimo Schouwink de dupe van een behoorlijk zware overtreding en kon ook het veld ruimen. Het enige positieve punt van deze middag was gelegen in het feit dat Jack Schoon na lange blessuretijd weer inviel en meteen probeerde zijn ploeg aan de praat te krijgen, maar helaas.
In de slotfase probeerde BOL nog wat te forceren, maar daardoor ontstonden er openingen aan de andere kant.

Wat kan het toch een verschil geven. Tegen Monnickendam werd gevochten voor wat het waard was, maar deze middag was het een off-day. Maar snel vergeten en ons richten op de wedstrijd van volgende week, thuis tegen de Bilt. Hopelijk komen Mark de Vries en zijn mannen positiever van het veld.

Woudenberg-BOL 3-0(2-0)
1-0 Joey Kooij
2-0 Rick Staal
3-0 Tom de Greef