Weer knappe overwinning van BOL

• 94 weergaven

Trainer Hoogland zal de afgelopen week wel in spanning gezeten hebben over de fitheid van doelman Xander Snoek. Gelukkig was hij tijdig weer fit en dat bleek ook uit een paar uitstekende reddingen, waarmee hij zijn ploeg op cruciale momenten op de been hield. Daarbij komt ook nog dat Bas Jonker licht geblesseerd was en de trainer aanvankelijk geen risico wilde nemen.
Een knappe openingsfase stond echter borg voor de uiteindelijke 1-5 overwinning tegen Buitenveldert. Na 10 minuten spelen had BOL al een voorsprong van 0-2. Zelfs na 2 minuten had het al 0- 2 kunnen staan, maar de verdediging van de thuisclub wist ternauwernood tweemaal een treffer te voorkomen. Nadat eerst de thuisclub via een vrije trap een goede kans kreeg, was het aan de andere kant Sietse Brandsma die na een prima aanval over verschillende schijven voor de openingstreffer zorgde. BOL wilde meer en het was bij een onoverzichtelijke situatie dat Jan Biersteker de
0-2 scoorde. Er was toen nog meer net 10 minuten gespeeld.
BOL kreeg meer kansen en had met een beetje geluk met de rust al een grote voorsprong gehad. Wel kwam BOL na 21 minuten op 0-3, toen Sietse Brandsma een fout in de verdediging uitstekend afstrafte. Het speerpunt bij de thuisclub is de technisch vaardige Donny van de Pol, maar een compliment voor met name Jan Biersteker die hem veelal wist af te stoppen.
Buitenveldert beschikt over een jeugdig team en had verschillende snel counterende spelers waar BOL nog wel eens moeite mee had, maar uiteindelijk weinig kansen weggaf tot drie minuten voor de rust, toen de BOL-verdediging verrast werd door eerst een schot tegen de lat en een snelle aanval, waarna Donny van de Pol van dichtbij kon scoren. In wezen een afstraffing voor het feit dat er na 0-3 enigszins nonchalance in het spel kwam.

Begrijpelijk dat Buitenveldert meteen na de rust vol in de aanval ging, om te proberen tot de aansluitingstreffer te komen. BOL kreeg het dan ook een tijdje moeilijk, maar de thuisclub maakte de fout om steeds met hoge ballen voor het doel van BOL te komen, waar Xander Snoek nauwelijks moeite mee had. Daarbij was Snoek heel attent op een paar gevaarlijke inzetten.
BOL had intussen goed oog op het feit dat de thuisclub een patent had op snelle spelhervattingen. Maar de angst bestond toch voor de aansluitingstreffer. Trainer Hoogland onderkende het gevaar tijdig en bracht toch Bas Jonker in de ploeg. Dat bleek een gouden greep. Want meteen begon BOL weer knap te combineren en drukte het de thuisclub terug. Eerst belandde de bal na een inzet van Jelle Brandsma, fraai aangespeeld door zijn broer, op de paal. Het was uitstel van executie, want een kwartier voor tijd werd het 1-4 toen Koen Tros zijn inzet via een verdediger in het doel zag gaan. De strijd was beslist, alhoewel een spetter op de lat BOL voor een tegentreffer behoedde.
De mooiste treffer (sorry Sietse) kwam op naam van Koen Tros, die een verre bal op de borst opving en in één beweging de 1-5 scoorde.
Scheidsrechter Barrales wilde de teugels strak houden, want in deze toch sportieve wedstrijd trok hij liefst 6 gele kaarten en dat was wel erg veel.
Volgend week wacht de inhaalwedstrijd tegen Monnickendam en dat wordt weer een zware klus.

Buitenveldert-BOL 1-5 (1-3)

Sietse Brandsma 0-1
Jan Biersteker 0-2
Sietse Brandsma 0-3
Donny van de Pol 1-3