Xander Snoek houdt BOL overeind

() • 68 weergaven

Deze middag kwam WV-HEDW op bezoek, een team waar BOL steeds de grootste moeite mee heeft. Het is de best voetballende ploeg in deze klasse, maar het scorend vermogen is niet best. Zo ook deze middag. Fraai opgezette aanvallen, maar de finishing touch ontbrak.
Trainer Bart Hoogland had wat te puzzelen door het ontbreken van liefst 5 basisspelers en daarom was het moeilijk om tegen deze tegenstander overeind te blijven. Dragende spelers als René Rootlieb en Koen Tros moesten om uiteenlopende reden verstek laten gaan.

De opdracht was verdedigend te spelen met Sietse Brandsma als eenzame spits. Duidelijk was dat de bezoekers de wedstrijd moesten maken en BOL kon daar alleen via de counter wat tegenover stellen. En dat gebeurde ook, want al in de 4e minuut gaf Timon Plak een prima pass die Sietse Brandsma in staat stelde om na een fraaie rush voor de 1- 0 te zorgen.
De gelijkmaker leek meteen te komen, maar eerst spatte een bal via de onderkant van de lat het veld weer in. Even later haalde Frank Wagenaar de bal van de lijn toen doelman Snoek al gepasseerd was.

De bezoekers bleven aandringen en zetten fraaie aanvallen op, waarbij echter het afmaken ontbrak. En dan komt uit dat BOL tot dan toe al 56 keer gescoord had, tegen 32 voor de bezoekers. BOL moest deze middag loeren op de counter en het was bij één van de schaarse aanvallers dat Martijn Ton op rechts twee man uitspeelde, waarna zijn scherpe voorzet door Bas Jonker werd benut.

WV-HEDW wilde wel maar kon niet en BOL ging na het rustsignaal van de, prima leidende, jeugdige scheidsrechter Angevaare met een 2-0 voorsprong rusten. Natuurlijk wilde WV-HEDW, dat de laatste 6 wedstrijden niet had verloren, daar wat aan doen. Maar net als voor de rust werden prima opgezette aanvallen maar niet afgemaakt.
Een ieder dacht de bezoekers meteen na rust te zien scoren, maar na het omspelen van de doelman belandde de bal toch via de paal weer in handen van Snoek.
Het was wachten op de aansluitingstreffer maar die kwam niet. BOL had daar meer succes mee, want bij een voorzet van links vergat de defensie in te grijpen en de deze middag ook uitstekend voetballende Martijn Ton kon de bal zo maar binnen lopen. Het was zaak om de gelederen nu gesloten te houden en trainer Hoogland had heel wat volume nodig om de ploeg bij de verdedigende taak te coachen.

Toch kwamen de bezoekers halverwege de tweede helft op 3-1, toen een vrije trap van van Moerkerk zomaar in het doel belandde zonder aangeraakt te worden. WV-HEDW rook nu bloed en gooide er nog een schepje bovenop. Maar toen bleek dat doelman Xander Snoek in een uitstekende vorm verkeerde, want met fraaie reddingen hield hij zijn ploeg overeind. Nog was de koek niet op voor de trainer, want nadat Sietse Brandsma door een zware overtreding geblesseerd raakte, moesten ook Bas Jonker en Frank Wagenaar zich laten vervangen.
De invallers Chris Rijnders, Freek Poortvliet en Harmen Snoek vochten voor wat ze waard waren en hielden de ploeg overeind. Zelfs werd het bijna nog 4-1 toen na een fraaie counter Chris Rijnders een prima kans kreeg, maar de doelman wist erger te voorkomen.

Een eindstand bereikt door een voor elke meter grond vechtend BOL, waarbij de trainer geen zwakke speler kon aanwijzen en dat geeft perspectief voor de volgende wedstrijden.
Door deze overwinning klimt BOL weer naar de 3e plaats, met slechts één punt achterstand op de nummer 2. Volgende week is een vrij weekend en op 4 maart speelt BOL tegen EVC.

BOL-VWHEDW 3-1(2-0)

1-0 Sietse Brandsma
2-0 Bas Jonker
3-0 Martijn Ton
3-1 Mick van Moerkerk