10-2-2018 BOL loopt onnodig tegen eerste nederlaag aan

• 84 weergaven

BOL is na vandaag niet meer ongeslagen. In de vijftiende wedstrijd ging BOL uit tegen ZOB met 4-2 ten onder. Daarmee kreeg ZOB meer dan het verdiende, want een gelijkspel was meer volgens het beeld van de wedstrijd geweest.
Onder leiding van scheidsrechter Haringsma trapte BOL om 14.30 uur af op het mooie kunstgrasveld van ZOB. De eerste twintig minuten was BOL de bovenliggende partij. Het kreeg via Sietse Brandsma en Bas Jonker mogelijkheden om de score te openen, maar dat lukte nog niet. Een vrije trap van René Rootlieb in de 18e minuut leidde wel tot een doelpunt, toen de indraaiende bal bij de tweede paal door Sietse Brandsma in het doel kon worden gewerkt.
ZOB trachtte met veel overtredingen de BOL-spelers te intimideren. Dat werkte in zoverre dat het spel van BOL wat onzekerder werd. In de 25e minuut kreeg ZOB de eerste echte kans op een doelpunt, maar de ingeschoten bal verdween net naast de paal. Daarmee kwam BOL nog goed weg. Iets later snelde Martijn Ton langs zijn tegenstander en kwam dreigend voor het doel van ZOB, maar hij kon worden gestuit op reglementaire wijze.
Ondertussen had de scheidsrechter moeite om de wedstrijd in de hand te houden, waarbij zijn act met een gele kaart die uit zijn hand waaide en even later een fluitje dat kapot ging, kolderiek overkwamen. ZOB probeerde af en toe ook te voetballen en in de dertigste minuut leidde dit tot de gelijkmaker, na een goed uitgespeelde aanval. Niet veel later opnieuw een aanval van ZOB, waarbij de bal via de lat over het doel van BOL verdween. In de minuut daarop belandde een vrije trap van opnieuw René Rootlieb op de paal en kon de meegekomen Jan Biersteker de bal van dichtbij niet in het doel krijgen.
De eerste helft leek in 1-1 te eindigen maar een vermeende overtreding van René Rootlieb, waarbij het BOL publiek dacht dat dit eerder andersom was, werd door de scheidsrechter bestraft met een vrije trap voor ZOB en een gele kaart. De bal kwam in de kluts bij een ZOB-aanvaller terecht, die van dichtbij de 2-1 in kon knallen. Een tegenvaller voor BOL.

Na de rust trachtte BOL direct de achterstand ongedaan te maken. Martijn Ton kreeg meteen al een grote kans, maar hij raakte de bal niet goed. Even later een snelle aanval van BOL over rechts waarbij de bal bij Koen Tros kwam. Zijn inzet ging helaas via de paal net naast het doel. Maar ook ZOB liet zich niet onbetuigd, een schot van een aanvaller van ZOB in de 50e minuut werd fraai door Xander Snoek over het doel getikt. Niet veel later moest hij weer zijn kwaliteiten tonen na weer een hard schot op doel.

Een onnodige handsbal van een ZOB-verdediger in de 66e minuut leidde de gelijkmaker voor BOL in, toen uit een vrije trap voor BOL de bal in de 16 meter overduidelijk met de hand weg werd gebokst. Waar de leidsman opmerkelijk kwistig was met geven van gele kaarten voor BOL, hield hij ook deze keer de kaarten op zak voor deze overtreding. Wel gaf hij BOL een penalty, die door Sietse Brandsma, ondanks pogingen tot intimidatie door ZOB-spelers, feilloos werd benut, 2-2. BOL leek van zins ook de 3-2 te willen gaan maken. Dat pakte echter anders uit. Een onnodig veroorzaakte vrije trap voor ZOB leidde 14 minuten voor tijd tot opnieuw een achterstand. De bal werd in de 16 meter van BOL gebracht en eerst uitverdedigd, maar in tweede instantie alsnog in het doel gerommeld, via een BOL-verdediger. BOL moest nu alles op de aanval gooien, maar kwam moeilijk meer tot kansen. Daarentegen kon ZOB profiteren van de geboden ruimte en een paar minuten later kreeg een aanvaller van ZOB, nota bene uit een ingooi, alle gelegenheid om naar het BOL-doel op te stomen. In eerste instantie werd hij gekeerd, maar bijna vanaf de achterlijn kon hij in tweede instantie alsnog de bal in het doel van BOL schieten. 4-2 voor ZOB en daarmee was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.
Hiermee haalde ZOB revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag. BOL zal moeten proberen om volgende week tegen AMVJ de draad weer op te pakken.

ZOB – BOL 4-2 (2-1)
18 Sietse Brandsma 0-1