1e NEDERLAAG VOOR BOL OP EIGEN VELD

• 99 weergaven

Vorige week was ik helaas verhinderd een verslag te maken, maar werd waardig vervangen door voorzitter Jan Alex Brandsma. Uiteraard kritisch door uw vaste verslaggever bekeken en complimenten voor de auteur, want de naam van zijn zoon Sietse werd minder gebruikt dan het gemiddelde in vorige verslagen.

Het werd deze middag een strijd tegen de wind, want maar weinig combinaties werden op de mat gelegd. Toch had BOL voor de rust afstand kunnen nemen toen al in de 1e minuut Martijn Ton de hoek voor het uitkiezen had, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast. In korte tijd kwamen er meer kansen maar de trekker bleef uit. Deed Argon dan niets? Jawel, met snelle combinaties probeerden ze in de buurt van doelman Snoek te komen, maar verder dan het strafschopgebied kwamen ze niet. Gebeurde dat af en toe wel dan wist BOL met veel inzet van de verdedigers onheil te voorkomen.

Maar het gelukte BOL deze middag niet om via goede combinaties door de verdediging heen te breken. De counter was nu ook weer het wapen. Zo wist de doelman een inzet van Koen Tros ternauwernood te keren, maar er werd niet geprofiteerd van het feit dat de doelman de effectvolle bal moest loslaten. Het wilde maar niet gelukken. Ook via een vrije trap van René Rootlieb die net overging. Neen, voor de rust had doelman Snoek weinig moeilijke ballen te keren.

De aanvoerder van BOL had ervoor gekozen voor de rust tegen de wind in te spelen. Toen de ruststand van 0-0 op het bord stond, kreeg men hoop om met de harde maar lastige wind in de rug tot meer dadendrang te komen. Meteen na rust zette BOL een offensief in wat zo waar kansen opleverde. Maar zoals zoveel viel de treffer aan de andere kant. Het was jammer dat de juist deze middag goed acterende Jan Biersteker een inzet via zijn been in het doel zag verdwijnen.
Een opsteker voor Argon, dat hierna toch wat gedrevener ging spelen. Vooral hun rechterspits was een moeilijk te bespelen tegenstander voor Dennis Rijs.

Na een paar speldenprikken van BOL kwam Argon toch op 0-2 toen een vrije trap prima werd afgerond. In wezen de genadeslag voor BOL, want Argon rook bloed. Men ging niet over tot het verdedigen van de voorsprong maar bleef de aanval zoeken. En wat BOL dan voor de rust niet gelukte, lukte de bezoekers wel toen Ian Refos van de linkerkant een streep losliet die te machtig was voor doelman Snoek.

BOL kwam nog wel terug toen Sietse Brandsma in de 84e minuut uit een strafschop de 1-3 scoorde. Zelfs de aansluitende treffer zou niet verrassend zijn, want toen de doelman ver uit zijn doel kwam had Bas Jonker alle kans voor een lob over de doelman, maar de bal belandde precies in de handen van de doelman. Het bleef 1-3, waar over het geheel genomen Argon wel recht op had, maar het feit dat het vizier voor de rust niet scherp was had wel invloed op de uitslag.
Ook deze wedstrijd kende weer een arbitraal trio onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Ferit Akkaya, uiteraard weer gesecondeerd door zijn trouwe begeleider Jan Laarman, ooit een prominent scheidsrechter in de top van het zaterdagvoetbal.

Voor één man werd het een moeilijke middag, want Jan Dekker, nu aanhanger van Argon, maar zijn roots liggen bij BOL, had voor de wedstrijd de groen-witte sjaal van BOL om. Boze tongen beweren dat hij na afloop de sjaal van Argon om had.

Volgende week gaan we naar Victoria uit Hilversum, de club die inmiddels 125 jaar bestaat.
Uiteraard gaan we er weer met de bus op af. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

BOL-Argon 1-3 (0-0)
0-1 Jan Biersteker e.d.
0-2 Illian Latif
0-3 Ian Refos
1-3 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer Ferrit Akkaya uit Amsterdam geassisteerd door Marijke Steur en Marcelino Arconada.

Sietse Brandsma scoorde in de 84e minuut, wat betekent dat Siem Schoon de prijs voor de golden goal mag incasseren.