Alex van Enoo schiet BOL naar een 3-1 overwinning

() • 76 weergaven

Na het goede resultaat tegen Woudenberg wachtte deze middag een uitwedstrijd tegen Breukelen. De thuisclub koesterde hoge verwachtingen want ze hadden, zeker niet tegen de minste, al zeven punten uit drie wedstrijden en, zo bleek achteraf, zelfs bij winst de koppositie ingenomen.
Maar daar stak BOL deze middag een stokje voor. We mogen best concluderen dat BOL met de week beter gaat spelen. Hard werken en druk op de tegenstander waren o.a. de ingrediënten voor deze wedstrijd.
We hebben het nog niet eerder aangekaart, maar we hebben wel afscheid moeten nemen van twee dragende spelers. Maar trainer Mark de Vries heeft daar geen boodschap aan en brengt iedere week een gemotiveerd elftal op de been. Goed, af en toe kwamen de passes niet goed aan, maar de medespelers corrigeerden dit prima. Het viel ook nu weer op dat de tegenstander vanaf het begin de ander al probeert af te troeven door fel in de aanval te gaan. In de beginperiode moest BOL wel terug maar Xander Snoek stak deze middag weer in een uitstekende vorm en hield zijn team overeind door een paar prima reddingen.
BOL zocht in de beginperiode naar haar goede spel, maar de passes kwamen niet altijd goed aan. Maar BOL herpakte zich en de doelman van de thuisclub moest uit een vrije trap van René Rootlieb al boksend de bal wegwerken. Intussen probeerde de thuisclub via fysieke kracht BOL onder druk te zetten en ook via de schwalbe proberen een vrije trap af te dwingen, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Berg hield de wedstrijd onder controle, alhoewel bij een aanslag op de hiel van Danny Konijn de voordeelregel maar beter vergeten had kunnen worden.
Aan de andere kant liet BOL zich ook niet onbetuigd, maar dat leverde vooralsnog geen kaart op. BOL kwam bijna op voorsprong na een mooie combinatie waarbij Dimaggio Senchi niet voor eigen succes ging, maar Timon Plak in stelling bracht. De bal kwam iets te schuin voor doel, waardoor de doelman redding kon brengen.
Na de rust ging het aanvankelijk weer gelijk op en kwam René Rootlieb bij een voorzet een teen te kort. Meteen kwam Breukelen tot een tegenaanval en na een mooie combinatie scoorde Daniel Kops.
Dat was even een domper, maar kennelijk hadden spelers en staf er nog alle vertrouwen in, temeer daar BOL na de rust steeds beter ging spelen en de tegenstander nog weinig kansen gaf. BOL bleef er gewoonweg in geloven en had na 20 minuten in de 2e helft de gelijkmaker te pakken. Martijn Ton slalomde door de verdediging en maakte bekwaam af, wat 1-1 betekende. En meteen daarna ging BOL (nog) veel beter spelen en zette de tegenstander onder druk. Natuurlijk waren ze gevaarlijk in de counter, maar de gebroeders Molenaar kom je in een duel twee keer tegen.
Intussen waren Danny Konijn en Tristan Verbeek vervangen door Alex van Enoo en Bas Jonker en BOL bleef domineren. Zo kreeg de watervlugge Timon Plak een uitstekender kans op voorsprong te komen, maar zijn inzet ging over het doel. Maar BOL bleef aandringen en na een uitstekend opgezette aanval was het Martijn Ton die een prima voorzet afleverde, die Alex van Enoo fraai afrondde.(1-2)
De thuisclub had dit verweer van BOL zeker niet verwacht en trachtte de gelijkmaker te forceren. Maar aan de andere kant kreeg Alex van Enoo de bal prima aangespeeld en met een fraaie lob verschalkte hij doelman Turksma(1-3).
Een prima overwinning, wat vertrouwen geeft voor de toekomst en dat mogen we waarmaken als Zuidvogels volgende week op bezoek komt.
Even een correctie van vorige week. Niet René Rootlieb scoorde maar Danny Konijn. Ere wie ere toekomt.

Breukelen-BOL 1-3(0-0)

1-0 Daniel Kops
1-1 Martijn Ton
1-2 Alex van Enoo
1-3 Alex van Enoo
Scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam, bijgestaan door de assistenten Enrico de Wolf uit Rotterdam en Jack Leider uit Almere