Hardwerkend BOL behaalt gelijkspel in Mijdrecht

() • 162 weergaven

Oud-Broeker en oud-voorzitter van BOL Jan Dekker, nu al weer lang woonachtig in Mijdrecht, tekende voor onderstaand verslag van Argon tegen BOL.

Hard werkend BOL neemt punt mee naar huis.

Een door blessures en corona nogal gehavend BOL moest het tweede elftal afgelasten om toch met een redelijk aantal spelers naar Mijdrecht af te reizen.Reeds in de 6e minuut drukte scheidsrechter van Yren zijn stempel op de wedstrijd om een gele kaart uit te delen aan Argon speler Yannick van Doorn.

Hij zou dit nog vele malen herhalen waardoor de sfeer op het veld nou niet bepaald vrolijker werd. BOL doelman Melvin Habets verdedigde in het eerste half uur zijn doel met verve door een aantal keer de bal weg te stompen of goed te vangen. Het vizier bij de Argon voorwaartsen stond gelukkig ook niet goed afgesteld want veel schoten gingen over of naast.

Ook was er een uitbraak van 3 Argon spelers die heel wat beloofde maar gelukkig voor BOL liepen zij elkaar in de weg. Vlak daarna kreeg Justin Schouten van Argon een gele kaart omdat hij doorging na een fluitsignaal en de bal in het doel schoot. Na dat eerste half uur kreeg BOL ook een aantal kansen met name was er het schot van Timon Plak dat via een been van een verdediger tegen de paal belandde. In de 40e minuut kreeg Argon speler Younes Ouaali volkomen terecht een gele kaart wat wel een opstootje opleverde. Volgens BOL-spelers en ook hun leiding had die kaart een andere kleur moeten hebben.

In de slotfase van de eerste helft was er nog een schot van Thimo Schouwink wat goed gepareerd werd door Argon keeper Marijn van Wandelen. Vlak daarna miste Alex van Enoo jammerlijk bij de tweede paal een grote kans

In de beginfase van de tweede helft was het wederom Timon Plak die Argon keeper Marijn van Wandelen tot handelend optreden dwong. In de 55e minuut was het Alex van Enoo die tegen een gele kaart opliep wegens praten. Kort daarna was het Argon speler Adil Lechkar die een gele kaart voor een wel hele zware overtreding tegen een BOL aanvaller. Vanwege aanmerkingen op de leiding kreeg ook de teammanager van Argon nog een gele kaart.

In de 65e minuut was het dan toch raak voor Argon door Max Oliemans die een voorzet van Younes Ouaali bij de 2e paal keihard in het BOL doel knalde.

BOL trainer Erwin Tump haalde Alex van Enoo en Thimo Schouwink naar de bank om Tristan Verbeek en Martijn Witte in te brengen. In de 75e minuut was het zomaar 1-1. Jelle Brandsma kreeg het doelpunt op zijn naam door de speaker. Volgens de Argon grensrechter was het echter een eigen doelpunt omdat de bal via het achterhoofd van een Argon speler in het doel belandde.

Argon probeerde van alles om weer op voorsprong te komen wat in de 84e minuut lukte, 2-1. Weer was het Max Oliemans van Argon die het net vond.

Hierna kwam Bastiaan Schaasberg de moegestreden Jelle Brandsma vervangen. Argon speler Dylan Bergkamp wist alleen voor de keeper de bal gelukkig naast te schieten. In de 88e minuut was daar opeens invaller Martijn Witte die met een keurige lob Argon keeper Marijn van Wandelen kansloos liet, 2-2. In de hectische blessure tijd liepen Jurre van Lingen en Bastiaan Schaasberg ook nog tegen gele kaarten aan. Alles en iedereen met een BOL hart riep maar dat de scheidsrechter moest affluiten omdat het tijd was. Maar toen de man dat deed was er net een uitbraak van 3 BOL spelers richting 2 Argon verdedigers wat natuurlijk het commentaar opleverde dat hij de aanval had moeten laten doorgaan.

Uiteindelijk leverde dit gelijkspel maar 1 winnaar op en dat is ondergetekende want allebei zijn cluppies kregen 1 punt.

BOL was erg tevreden met dit punt maar ook Argon mag tevreden zijn met dit punt want zij stegen hierdoor van plek 3 naar plek 2.