BOL is ook Argon de baas

() • 86 weergaven

Op een zonnig maar koud sportpark van sv Argon te Mijdrecht behaalde BOL voor de vijfde keer in dit seizoen een overwinning. Onder leiding van scheidsrechter R. Appel was het direct bij aanvang van de wedstrijd duidelijk dat Argon twee verliespartijen op rij geleden had en daarom eerst op zeker wenste te spelen. BOL werd de bal gegund en Argon wachtte met veel spelers op de eigen helft af, loerend op een foutje.
Die tactiek had al heel snel slecht af kunnen lopen voor de thuisploeg, toen Daniël Vos alleen door kon gaan, maar stuitte op keeper Doezeman van Argon. Het spel was van beide kanten onrustig, zowel BOL als Argon slaagden er maar weinig in een goed lopende aanval op te zetten. Over en weer waren er een paar kleine kansjes, maar meer ook niet.

Halverwege de eerste helft kwam BOL toch op voorsprong, toen een corner van rechts werd ingebracht in de zestien meter van Argon. De bal werd eerst verdedigd, opnieuw ingebracht en doeltreffend met het hoofd verlengd door nota bene laatste man René Rootlieb.

Na deze voorsprong kreeg Argon ook enkele mogelijkheden iets terug te doen, een kopbal belandde in de handen van keeper Romain de Jong en een vrije trap van buiten de 16 meter zeilde over het doel. Vlak voor de rust leek Timon Plak de 0-2 te maken toen hij gevaarlijk was opgedrongen richting de goal van Argon. Zijn schot kon met moeite worden gekeerd door de doelman. Ruststand 0-1.

Aan het begin van de tweede helft was Argon nog even gevaarlijk. Een aanvaller van Argon kwam, naar het leek in buitenspelpositie, vrij voor keeper Romain de Jong. De scheidsrechter negeerde daarbij het vlagsignaal van de assistent van BOL. Gelukkig kon Romain de Jong de inzet keren. Het zou achteraf de grootste kans van Argon blijken te zijn op een tegentreffer.

In de tegenaanval dacht BOL via Martijn Ton de 0-2 te scoren, maar nu vlagde de assistent van Argon, wiens vlagsignaal wel werd gehonoreerd door scheidsrechter Appel. Bij twee volgende aanvallen claimde Argon tot twee keer toe een strafschop, ten onrechte. De eerste keer werd de bal met een correcte tackle onderschept, bij de tweede keer struikelde een aanvaller van Argon zelf over de bal, zonder toedoen van een tegenspeler.

Omdat Argon meer ruimte achterin moest weggeven, kon BOL steeds gevaarlijker worden in de tegenstoot. Na ongeveer een kwartier spelen viel zo de 0-2. Ruben Beentjes werd vrijgespeeld en alleen voor de keeper punterde hij de bal hard achter de kansloze keeper. Even later werd na een snelle aanval over rechts Martijn Ton door Timon Plak vrij voor de keeper gezet. Martijn passeerde de keeper maar gaf de bal daarmee net te veel snelheid mee, waardoor die tegen de paal belandde en vervolgens naast de goal. Het bleek uitstel van executie voor Argon, want niet veel later werd een schot van Timon Plak van richting veranderd en was de keeper van Argon kansloos: 0-3.

BOL kon met deze ruime voorsprong de wedstrijd makkelijk uitspelen. Er waren nog kansen om de score verder op te voeren, maar die werden niet verzilverd. De uitslag bleef daarmee 0-3. Zo werd zonder echt groots te spelen opnieuw een winstpartij geboekt.

Komende week opnieuw twee verre uitwedstrijden voor BOL. DInsdag speelt BOL een bekerwedstrijd tegen DHSC in Utrecht, aanvang 20.00 uur. Zaterdag reist BOL naar Nijkerk om het daar op te nemen tegen NSC Nijkerk, aanvang dan 14.30 uur. Supporters zijn uiteraard bij beide wedstrijden zeer welkom. Dinsdag rijdt er overigens geen bus.