Bekeravontuur F1 voorbij

() • 114 weergaven

De F1 was inmiddels ver gekomen in de beker en op deze doordeweekse avond moest er worden aangetreden tegen AFC34 uit Alkmaar. Het was guur en er stond een harde wind. Ook moesten we op kunstgras. Allemaal ingrediƫnten die niet echt uitnodigden voor een leuke pot voetbal.

We begonnen met Boaz in het doel. In het begin was het wat aftasten over en weer maar er kwamen nog niet echt kansen. Door het kunstgras en de harde wind vlogen de ballen verder weg dan vaak de bedoeling was. Wel kreeg AFC hierdoor een paar kansjes omdat BOL dit toch niet echt was gewend. Bij een van deze uitvallen van AFC wist Boaz met een prachtredding de achterstand te voorkomen. Helaas stond BOL bij een volgende corner niet goed op te letten en kon AFC op voorsprong komen, 1-0. BOL was wel iets meer in de aanval maar AFC bleef gevaarlijk bij de uitbraken. Gelukkig kon Stijn op slag van rust wel de gelijkmaker binnen schieten, 1-1. In de rust probeerden de coaches de jongens uit te leggen dat ze iets feller moesten zijn en iets meer moesten overspelen. Jitse ging in de tweede helft in het doel en Boaz moest met zijn linkerbeen proberen om de spitsen in stelling te brengen. Er werd in de tweede helft wel beter gespeeld, BOL was gretig en er werd beter over gespeeld. Het was echter weer AFC die op voorsprong kwam. De tijd tikte maar door, BOL wist door Stijn nog tweemaal de paal te raken maar hij ging er niet in. Maar daar was dan toch nog onze spits Bonne die de gelijkmaker wist binnen te tikken, 2-2. Zou deze bekerthriller dan eindigen in penalty’s? Helaas voor BOL wist AFC in de laatste minuten bij een van hun sporadische aanvallen in de tweede helft met een van richting verandert schot de winnende treffer binnen te schieten, 3-2. Helaas voor BOL F1 komt met deze nederlaag een einde aan het bekertoernooi en kunnen ze zich volledig richten op de competitie.