Benauwde zege van BOL

() • 90 weergaven

Nog drie finalewedstrijden en dan weten we hoe ver BOL het geschopt heeft. Maar het wordt uiteraard steeds moeilijker. Een misstap kan directe gevolgen hebben. Het is dan ook niet goed om aan te geven “en toen waren het er nog maar 3”, want het onderling krachtsverschil in deze klasse is niet groot.
Als we constateren dat de tegenstander van vanmiddag zich als een ware kampioensdoder ontpopt, door bij VW-HEDW te winnen en recentelijk ZOB een nederlaag toebrengt, was het duidelijk dat het deze middag niet gemakkelijk zou worden. Hellas Sport is een ploeg met veel spelers die in het verleden al naam hebben gemaakt en nu alle trucs uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten. Daarbij komt dat men veel fysieke kracht inbrengt, wat weleens te veel werd doorgevoerd, maar de prima fluitende scheidsrechter van den Boogaard hield de wedstrijd prima in handen.

De eerste 20 minuten waren van beide kanten niet al te best, maar BOL herwon zich het eerst door beter in de combinatie te spelen. En BOL werd daarmee beloond. Een uitstekend genomen vrije trap van Koen Tros gaf in de 25e minuut Sietse Brandsma een prima kans. Zijn inzet werd met een zweefduik door doelman Hoogland uitstekend gepareerd, maar de attent mee gekomen Jan Slot zorgde alsnog voor de 1-0. Bijna was het snel hierna 2-0 toen Timon Plak een uitstekende assist van Sietse Brandsma net niet af kon ronden. Aan de andere kant kwam BOL goed weg toen de Hellas speler de bal zowel over de doelman als over de lat schoot.

De bezoekers gingen meteen na de rust fel in de aanval, maar kregen alleen maar een veelheid van hoekschoppen te nemen. Maar doelman Snoek kwam in wezen weinig in gevaar, mede door het goede ingrijpen van de verdediging. Hellas hanteerde langzamerhand de botte bijl en ging er veelal (te) fors in. Een hand vol gele kaarten was het gevolg. Meestal werkt een gele kaart wel preventief, maar voor de nummer 10 van Hellas dus niet. Zijn 2e gele kaart werd gevolgd door rood. Hellas had alle geluk mee toen de scheidsrechter een zware overtreding van de juist ingevallen nummer 12 afdeed met een gele kaart, waar ook rood op haar plaats geweest was.

De bij een trainingswedstrijd tegen Purmerend opgelopen blessure van Sietse Brandsma betekende deze middag ook dat Sietse zich niet voor de volle 100% kon geven. Hij werd door de trainer gewisseld voor Steven Glas. Door omstandigheden had Steven deze week niet aan de oefenwedstrijd mee gedaan, terwijl Bas Jonker wegens plezierige familieomstandigheden niet aanwezig was. Maar Steven wilde toch wel wat laten zien, want een nonchalance in de achterhoede van Hellas gaf hem de gelegenheid iets sneller bij de bal te zijn dan de doelman en dat betekende 2-0 en einde wedstrijd. De doelman van Hellas raakte hierbij geblesseerd, maar kon in de wedstrijd blijven. Ondanks de 9 minuten blessuretijd kon Hellas niet voor de aansluitende treffer zorgen en bleef het 2-0.

Volgende week zaterdag wacht BOL weer een zware taak, als het bij streekgenoot Jong Holland op bezoek gaat.

BOL-Hellas Sport 2-0 (1-0)
1-0 Jan Slot
2-0 Steven Glas

Scheidsrechter de heer A.W.J. van den Boogaard uit Amersfoort

Het doelpunt van Jan Slot werd in de 25e minuut gescoord en dat betekent dat Dick Vrijhoef de prijs mag incasseren.