BOL bekert soepel verder

• 122 weergaven

Zaterdag heeft BOL weinig moeite hoeven doen om uit tegen vv Benschop de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken. Benschop, uitkomend in de zaterdag tweede klasse B, werd met ruime cijfers verslagen: 0-7.
Het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er niet op dat het zo makkelijk zou gaan. BOL speelde slordig en in een te laag tempo en speelde zo Benschop in de kaart. Maar de eerste de beste soepel lopende aanval van BOL leidde na een kwartier tot de 0-1, Martijn Ton was de doelpuntenmaker. Daarna begon het te lopen bij BOL en ging de bal snel rond. Bijna elke aanval van BOL was gevaarlijk en leidde tot een doelpunt. Zodoende liep de score snel op. In het resterende deel van de eerste helft wist BOL maar liefst 5 maal te scoren, zodat de ruststand 0-6 was en de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

Trainer Erwin Tump kon in de tweede helft Timon Plak rust geven, Vincent Bakker was zijn vervanger. Net als in de eerste helft, startte BOL slap en kreeg Benschop enkele riante kansen de score een wat dragelijker aanzien te geven, maar doelpunten kwamen er niet. Snel liet BOL bij een tegenaanval wel zien hoe het moest en was Bas Jonker verantwoordelijk voor de 0-7, daarmee zijn derde doelpunt van de middag makend. BOL geloofde het toen wel, kreeg nog kansen om de score verder uit te breiden, maar zeven doelpunten was natuurlijk ook al mooi. Naast de al gememoreerde doelpuntenmakers scoorden ook Timon Plak en Lex Duis (2 maal).
Scheidsrechter van dienst Roelof Luinge, die werd geassisteerd door aangewezen assistenten, had net als BOL een makkelijke middag en floot stipt na negentig minuten speeltijd af.
BOL plaatst zich met de overwinning bij de laatste 16. De volgende bekerronde zal in principe in het Paasweekend (8 april) plaatsvinden. Trainer Erwin Tump hoopt, na twee verre reizen naar de (regio) Utrecht, op een tegenstander dichterbij en bij voorkeur eens thuis.
Zaterdag a.s. speelt BOL voor de competitie de uitwedstrijd tegen HBOK in Zunderdorp. Aanvang 14.30 uur.