Bij BOL lijkt de lamp uit te gaan

() • 102 weergaven

Trainer Bart Hoogland zal met gemengde gevoelens naar de wedstrijd ZOB-BOL hebben gekeken. Immers zijn huidige ploeg, ZOB, speelde verzorgder dan de club van zijn toekomstige werkgever. Het enige positieve punt was, dat de nieuwe trainer al een beetje kon inschatten waar de zwakke plekken liggen. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het plotseling overlijden van Henk Glas, op meerdere fronten actief geweest voor de club. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Schram die een goede wedstrijd floot.

BOL speelde deze middag niet goed. Na een succesvolle reeks in de eerste helft van de competitie, ging het bergafwaarts. In de derde periode werd tot nu toe 1 punt behaald. We hebben nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, waaruit toch nog weer een paar punten behaald moeten worden. Voor de rust was het een vrij saaie wedstrijd met over en weer een paar doelrijpe kansen, maar opvallend bij BOL was het meerdere malen mislukken van de passes. Dat gelukte de thuisclub aanzienlijk beter, die daarbij nog een uitstekende linkerspits in huis hebben die dan ook bepalend was voor het uiteindelijke resultaat. Het duurde dan ook even voor BOL tot een goede aanval kwam waarbij zowel Koen Tros als Timon Plak in een kansrijke positie kwamen. Vijf minuten voor rust kwam BOL tot een prima aanval waarbij de bal over meerdere schijven ging, maar net geen doel trof.

Helaas moest René Rootlieb kort na rust afhaken, wat een gevoelige aderlating was. Toch werd het voor de toeschouwers aantrekkelijker, omdat in de 60e minuut de spits van ZOB alle vrijheid kreeg om zijn medespeler in stelling te brengen, die bij de 2e paal geen fout maakte. Maar in dezelfde minuut won Steven Glas een duel en zijn inzet betekende de 1-1. Bijna was het 1-2 geworden, maar het rollertje van Timon Plak belandde via de paal in handen van de doelman. Het mooiste doelpunt kwam weer van de linker spits, die zich vrijspeelde en de bal onhoudbaar langs doelman Steven Boon plaatste. BOL wilde nog wel wat terugdoen, maar kreeg de genadeklap toen een hoekschop verkeerd beoordeeld werd door de defensie en over de doelman heen ging. Freek Poortvliet probeerde nog te redden wat er te redden viel maar via zijn hoofd werd het 1-3. Intussen had de trainer Steven Glas, die nog voor wat gevaar wist te zorgen, gewisseld voor Chris Rijnders, maar verder dan de 3-1 kwam het niet.

ZOB-BOL 3-1 (0-0)