BOL zet na slecht begin Argon resoluut opzij

• 178 weergaven

BOL heeft zaterdag de wedstrijd tegen sv Argon uit Mijdrecht met duidelijke cijfers gewonnen: 5-2. Daarvoor moest het wel een snel opgelopen 0-2 achterstand wegpoetsen, maar dat deed de lijstaanvoerder overtuigend.
Nadat pupillen van de week Jake en Stan van JO8-2 als eerste het doel wisten te vinden van Argon, trapten onder leiding van scheidsrechter Julio Barrales uit Amsterdam om iets over half drie de grote mannen af. Er waren nog geen drie minuten gespeeld, of knullig balverlies in de verdediging van BOL werd door Argon kundig afgestraft. Het was Tygo Limburg die met een strak schot keeper Romain de Jong geen kans gaf. Deze vroege achterstand bracht BOL niet van de wijs en direct werd Argon bij de keel gegrepen. Aanval op aanval volgde en er kwamen kansen om de gelijkmaker te scoren. Die kwam er niet, integendeel, na opnieuw onnodig balverlies scoorde Argon ook de 0-2, na een kwartier speeltijd. Dylan Bergkamp was de doelpuntenmaker. Twee kansen, twee doelpunten, Argon toonde zich daarmee uitermate effectief.
Het was het sein voor BOL om nog meer energie en tempo in de strijd te gooien. En dat leidde tot kansen. Bas Jonker kon net niet het juiste zetje geven toen de bal vlak voor de lijn lag. Een vrije trap van Jack Schoon had ook geen resultaat en bij een volgende aanval van BOL werd de bal op de lijn nog gestuit door een Argon-verdediger. Na een handsbal van Argon net buiten de 16 meter kon BOL opnieuw een vrije trap nemen, nu was het wel raak. Jack Schoon knalde de bal in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor keeper Doezeman van Argon. Argon kon er aanvallend weinig meer tegenover stellen en BOL bleef de bovenliggende partij. Toen Ruben Beentjes in de 16 meter onderuit werd gehaald, gaf scheidsrechter Barrales een terechte penalty. Opnieuw Jack Schoon benutte deze mogelijkheid feilloos, waarmee de achterstand weer weg was gewerkt. Het laatste deel van de eerste helft kreeg BOL genoeg kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Timon Plak kon nog over de lat worden getikt door keeper Doezeman van Argon en Jack Schoon miste een riante kans om een hattrick te scoren. Stand halverwege 2-2.
In de tweede helft ging BOL verder met waar het de eerste helft mee was geëindigd. Argon werd nauwelijks de kans gegeven aan de bal te komen en in hoog tempo zette de thuisploeg druk. Het was een kwestie van tijd dat Argon zou bezwijken onder de pressie van BOL.
De na een kwartier voor Bas Jonker in het veld gekomen Martijn Ton zette zijn ploeg enkele minuten later op voorsprong. Ruben Beentjes bereidde het doelpunt voor, zijn voorzet kon vallend door Martijn in het doel worden gegleden. Argon probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar kreeg nog maar een enkele kans. Eenmaal was het dichtbij de gelijkmaker. Spits Oliemans van Argon kon de bal, die na een vrije trap van Argon was gekeerd door Romain de Jong, niet de goede richting geven. Tot opluchting van het thuispubliek schoot hij de bal langs het doel. Het was het laatste wapenfeit van de Mijdrechters. Na een aantal halve en hele kansen (o.a. een knal op de paal van Ruben Beentjes), was het uiteindelijk Timon Plak die de wedstrijd vijf minuten voor tijd besliste. Vanaf de linkerkant in de 16 meter schoof hij de bal in de verre (rechter)hoek. Ook de 5-2 nam Timon voor zijn rekening. Na een fraaie balaanname scoorde hij nogmaals, nu met een hard laag schot in de linkerhoek. Scheidsrechter Barrales, die een prima wedstrijd floot en slechts 1 maal geel toonde aan een verdediger van Argon, floot de sportieve wedstrijd snel daarna af.
BOL noteerde na twee voorgaande wedstrijden waarin het slechts 1 punt haalde, een dik verdiende winstpartij. BOL blijft lijstaanvoerder met nog vijf wedstrijden te gaan. Concurrent Montfoort volgt op 1 punt, nummer drie Zuidvogels verloor en staat nu vier punten achter.

Ook in de beker doet BOL nog mee. De uitgestelde wedstrijd tegen Zwaluwen ‘30 wordt dinsdag a.s. gespeeld op het eigen complex, aanvang 19.00 uur!
Zaterdag a.s. weer een thuiswedstrijd voor BOL, dan tegen NSC Nijkerk, aanvang 14.30 uur.