BOL wint overtuigend van Argon

• 194 weergaven

In de op dinsdag 10 mei extra ingeplande competitieronde heeft BOL op overtuigende wijze het Mijdrechtse Argon verslagen: 4-1. Daarmee lukte het BOL voor het eerst in de vier seizoenen eerste klasse thuis te winnen van Argon, in de voorgaande drie seizoenen was er thuis telkens verloren.

De in redelijke aantallen opgekomen toeschouwers zagen dinsdagavond een aantrekkelijk duel, waarbij met name in de eerste helft door beide ploegen goed werd gevoetbald. Het tempo lag hoog en de duels om de bal waren fel. Beide ploegen zochten als het even kon de aanval, met BOL vaker gevaarlijk dan Argon. Al snel viel de 1-0 voor BOL toen Martijn Ton aan de linkerkant een vrije trap mocht nemen. De bal werd uit deze vrije trap niet goed verwerkt door de Argon-verdediging en Bas Jonker profiteerde. Hij schoot de bal van zo’n vijf meter afstand met een droge knal achter keeper Stam van Argon. Het duel werd daarna nog scherper, want Argon deed er alles aan om snel gelijk te komen. Dat leek na ongeveer 20 minuten te lukken, toen matig verdedigend werk van BOL werd afgestraft. De speler van Argon die de bal het laatste zetje gaf in het doel van BOL, stond echter buitenspel. Dat hij die bal kreeg via een been van een verdediger van BOL, was voor de voortreffelijk leidende scheidsrechter Jasper Jongejan geen reden om het doelpunt goed te keuren. Zijn uitleg na de wedstrijd was dat de verdediger geen bewuste actie had gedaan (want die wilde de bal slechts blokkeren) en er ook geen nieuwe spelsituatie door was ontstaan (de bal was zonder deze actie ook bij de aanvaller beland). Hoe dan ook, BOL haalde opgelucht adem. Langzaam kreeg BOL daarna de overhand en creëerde het meer kansen de voorsprong uit te breiden. Martijn Ton met een te zachte omhaal en Alex van Enoo tot tweemaal toe hadden kunnen scoren. De aanhang van BOL voelde dat er mogelijkheden lagen nog voor de rust het duel te beslissen. En net als de zaterdag ervoor tegen VELO, slaagde BOL daar ook in. Eerst was er een aanval over links, waarbij uitblinker Timon Plak de bal slim passte op Martijn Ton, die daarmee vrij voor de keeper van Argon kwam. Zijn knal in de linkerbovenhoek betekende de 2-0 voorsprong. Niet veel later nog een prachtige aanval, waarbij Bas Jonker de bal doorkopte naar de mee opgekomen Jack Schoon. Vrij voor de keeper schoot Jack met een volley de 3-0 stijlvol in de touwen. Niet veel later was het rust en kon BOL terugzien op een uitstekend gespeelde eerste helft.

Argon wisselde tijdens de rust maar liefst vier spelers, inclusief de geblesseerd geraakte keeper. Het moet worden gezegd dat in het eerste kwartier Argon opnieuw vol gas gaf en BOL het even lastig had om de Mijdrechters van zich af te houden. Het zat mee toen een vrije trap aan de linkerkant door de voortreffelijke nummer 8 van Argon Younes Ouaali door keeper Melvin Habets met medewerking van de paal kon worden gestopt. Even later kon Melvin opnieuw redden na een schot op doel waarbij hij de bal net over de lat kon tikken. BOL was echter ook nog niet klaar met zijn aanvallende intenties. De doodsteek voor Argon volgde na een vloeiende en snel gespeelde counter, waarbij Timon Plak na een slim hakje van Daniël Vos kon scoren en de 4-0 op het bord zette. Met nog ruim 20 minuten te gaan, was dit de beslissing. Trainer Erwin Tump gaf een aantal van zijn sterkhouders rust en wisselde vier spelers. Tristan Verbeek verving de met krampklachten kampende Daniël Vos en de youngsters Martijn Witte, Tjardo Pols en Vincent Bakker kwamen in het veld voor Timon Plak, Martijn Ton en Jack Schoon. De wedstrijd was gespeeld, Argon probeerde het nog wel, maar de overtuiging was verdwenen en BOL hoefde niet meer zo nodig. Nadat BOL vlak voor tijd via Alex van Enoo nog de paal had geraakt, kon in de laatste minuut van de officiële speeltijd Argon toch nog de eer redden, via een knappe kopbal van spits Max Oliemans van Argon. In de extra toegevoegde tijd veranderde de score niet meer. Scheidsrechter Jongejan kon deze sportieve wedstrijd zonder gele kaarten besluiten.

Met de winst is BOL zo goed als verzekerd van prolongatie van de status van eersteklasser. Om helemaal zeker te zijn zou winst komende zaterdag tegen De Valken uit Valkenburg (ZH) goed uitkomen. We hopen derhalve dat weer veel Broekers de weg naar Valkenburg weten te vinden.