BOL begint met een nederlaag

() • 110 weergaven

Na het succes in het bekertoernooi was het deze middag andere koek. Het was toch te merken dat, als het echt voor de competitie gaat, andere zaken aan de orde komen.
De tegenstander van deze middag, ARGON, is geen onbekende voor ons. De bezoekers gingen gretig van start en waren meteen gevaarlijk. Maar dit had vooralsnog geen succes. BOL kwam snel onder de druk vandaan en zocht het doel van de bezoekers op. Wat eigenlijk een mislukt schot van Tristan Verbeek leek, kwam met effect boven op de lat terecht.
Langzamerhand kreeg ARGON wel de overhand en kreeg het o.a. in de 18e minuut een goede kans maar de bal ging net voorlangs. ARGON loerde op de counter en kwam daar veelal aan toe, omdat een foutieve pass van de thuisclub meteen werd afgestraft. Toch leek het meer en meer dat een treffer niet uit kon blijven. Maar de 0-1 kwam bij een spelsituatie waar niemand op een doelpunt gerekend had. Jammer dat de scheidsrechter op dat moment op grote afstand het spel volgde, want aan het doelpunt ging een zuivere handsbal vooraf. In de laatste minuten voor rust kwam BOL toch weer in de wedstrijd, wat een paar kansen opleverde.
Na de rust verscheen de jeugdige Vincent Bakker in het veld voor Jack Schoon. Hij deed het in zijn eerste competitiewedstrijd niet verkeerd. Na de rust hetzelfde spelpatroon, met dien verstande dat BOL de tegenstander meer onder druk begon te zetten, maar helaas: het schort aan scorend vermogen. En aan de andere kant waren de counters weer levensgevaarlijk. Tot tweemaal toe kon een speler van ARGON alleen op doelman Melvin Habets afgaan, maar die greep beide keren goed in.
Het was opmerkelijk dat de snelle counters veelal voortkwamen uit een foute pass van de thuisclub. Maar halverwege de tweede helft leek BOL toch tot een gelijkmaker te komen, maar de bal strandde op een verdediger of op de doelman. De laatste zorgde voor een zware overtreding door de aanvaller van BOL te torpederen. Dit gebeurde in het stafschopgebied. De doelman kreeg wel een gele kaart maar de bal werd buiten het strafschopgebied gelegd. ARGON had daar maling aan en speelde het spel goed.
In blessuretijd kwam de genadeklap toen, na een combinatie over diverse schijven, Sven Beek het laatste tikje gaf, wat de 0-2 betekende.
Het verschil zat er vanmiddag in dat de bezoekers de bal beter plaatsten en een razendsnelle counter op konden zetten, waarbij BOL nog blij mocht zijn dat Mike Molenaar de zaak nog wel eens moest en kon corrigeren.