BOL blijft goed presteren

• 99 weergaven

Ook tegen ARC heeft BOL weer een goede prestatie neergezet. Los van het feit of het verdiend geweest was, had BOL na de rust de beste kansen. De bezoekers werden gesteund door een flink aantal supporters, zodat het weer gezellig druk was.
BOL gaf meteen haar visitekaartje af want in de eerste minuut kreeg BOL al een prima kans, maar de doelman redde. Wat hij overigens diverse keren moest doen om zijn ploeg in de race te houden.
In de eerste helft was ARC de iets bovenliggende ploeg, maar de verdediging hield goed stand. Jammer was het dat Schaasberg al snel moest uitvallen met een blessure, maar hij werd goed vervangen door, de uit een blessure teruggekomen, Bas Jonker.
De strijd ging op en neer waarbij ARC veelal met hoge ballen voor het doel van BOL kwam, waar doelman Snoek zich heer en meester toonde.
Het bleef voor de rust een aantrekkelijk duel, waarbij aan beide kanten goede kansen kwamen op de openingstreffer. Zo was Martijn Ton daar dichtbij, maar de doelman kreeg assistentie van een achterspeler. Opvallend was dat spits Sietse Brandsma nogal wat kopduels van de even zo lange verdediger wist te winnen, maar hier werd niet van geprofiteerd.

Na de rust nam BOL langzamerhand de regie over en kwamen er prima kansen die niet benut werden vooral, omdat men het doelpunt aan een medespeler gunde. Zowel Martijn Ton als Koen Tros kregen ideale kansen, maar de overigens prima doelman van de gasten hield stand.
BOL zocht steeds meer de openingen, vooral door de opstomende Rick Molenaar. Zijn goede voorzetten werden veelal met kunst en vliegwerk uitverdedigd. Sietse werd zo in de diepte aangespeeld en kreeg vrije doorgang, maar de (neutrale) assistent had (al of niet terecht) buitenspel geconstateerd. Kregen de bezoekers dan geen kansen? Natuurlijk, want het team beschikt over een paar snelle buitenspelers en die kwamen ook gevaarlijk voor het doel. Zij hadden in de counter ook een aantal goede kansen en kwamen 20 minuten voor tijd toch op 0-1, na een goed uitgevoerde aanval. In die periode min of meer tegen de verhouding in, als we de kansen vergelijken.
Intussen moest aanvoerder Rootlieb zich laten vervangen door Mike Molenaar, die prima inviel.

BOL heeft al meer getoond de koppen niet te laten hangen, maar met volle inzet te strijden voor een beter resultaat. Die kwam er toen scheidsrechter van Genderen een overtreding in het strafschopgebied zag en de bal op de stip legde. Sietse Brandsma zorgde met een prima inzet voor de 1-1. Zelfs kreeg Brandsma nog een kans op 2-1, maar zijn inzet kwam bovenop de lat.
Jammer was het dat de bezoekers zich gingen af reageren op de arbitrage. Niet minder dan 6 kaarten werden hun voor geschoteld, waarvan 4 wegens aanmerkingen de leiding. Daar stond één kaart voor BOL tegenover.
De wedstrijd kon nog altijd kantelen, maar het bleef 1-1, zij het dat doelman Snoek in blessuretijd de bal nog fraai uit de bovenhoek tikte. Al met al een prima resultaat.

Volgende week zaterdag is het bekercompetitie, maar omdat BOL is vrijgeloot, is het een rustdag.

BOL-ARC 1-1(0-0)
0-1 Stefan den Harder
1-1 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer J.A.H. van Genderen uit Almere

Golden Goal: Sietse scoorde in de 80e minuut wat betekent dat André Kouwen de gelukkige was.