BOL blijft het goed doen

• 86 weergaven

Na 9 wedstrijden slechts 2 punten van de koploper, wie had dat gedacht. Ook deze middag behaalde BOL een verdiende overwinning, nu op Zuidvogels uit Huizen.
Zoals bij veel clubs die bij BOL op bezoek komen, begint men met een hoog tempo de thuisclub onder druk te zetten. Als BOL, zoals ook nu, die periode tot een goed einde brengt, komt men zelf in haar spel en is het ineens kans op kans. Zo kreeg BOL in korte tijd drie hoekschoppen te nemen, maar de afronding ontbrak. BOL bleef er echter nu al in geloven, want met goede aanvallen werd Zuidvogels onder druk gezet.
De 24e minuut was het mooiste moment van de wedstrijd, toen Sietse Brandsma een weergaloze lob over de verdediging gaf die prima werd ingeschat door Koen Tros, die van dichtbij voor de 1-0 zorgde.
Zuidvogels was toch wel wat aangeslagen, want men had even geen antwoord op de dadendrang van de thuisclub, die niet achterover gingen leunen maar vol op de aanval bleef gaan. Bij de bezoekers was doelman Frank Mol de uitblinker, die voorlopig verder onheil voor zijn team wist te voorkomen. Gezegd moet worden dat de bezoekers helemaal niet slecht acteerden, maar het verschil met de thuisclub was dat hun scorend vermogen ver achter bleef bij de thuisclub.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat BOL op 2-0 kwam, toen Bas Jonker de bal voor zijn voeten kreeg en vanaf de rand van het strafschopgebied een geplaatste schuiver losliet, die onhoudbaar voor de doelman in de linker benedenhoek voor de 2-0 belandde. In deze periode had BOL de klus al voor de rust kunnen klaren toen Sietse Brandsma vanaf de linkerkant zijn tegenstander liet staan en vlak voor het doel de bal iets te scherp afgaf, zodat
Martijn Ton net te kort kwam om de ploeg op 3-0 te zetten.

Na de rust hetzelfde beeld als in het eerste kwartier. Zuidvogels ging er wel strijdend tegenaan, maar net als voor de rust ontbrak de afmaker. Tien minuten na de rust kreeg BOL een uitstekende kans op de 3-0, toen Sietse Brandsma zijn belagers weer eens te vlug af was en een niet te missen kans gaf, maar helaas, de bal ging er niet in.
En dan wordt het oppassen, want één tegendoelpunt en de bezoekers ruiken bloed. In deze periode had BOL het moeilijk en moest nogal eens met kunst en vliegwerk verdedigen. Een foutje in de verdediging bracht Jorni Camps van de bezoekers in stelling en zijn inzet betekende de 2-1. Maar ook nu, net als in vorige wedstrijden, ging BOL vol strijd in de aanval. De bezoekers moesten nogal eens aan de noodrem trekken en daarom was het jammer dat de overigens goed leidende scheidsrechter Knetsch een zware overtreding niet bestrafte en de voordeelregel toepaste, waar niets uitkwam. De bezoekers gingen er vervolgens nog flinker tegenaan, waarbij de verdediging van BOL werd verrast, toen na een uitbal vanwege een gewonde speler de bal niet werd teruggespeeld, maar gelukkig was Rik Molenaar alert. Intussen kreeg Koen Tros een gele kaart voor een toch niet zware overtreding, wat betekent dat hij er volgende week niet bij is. De bezoekers bleven in een gelijk spel geloven, maar dat ging over toen de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied met een penalty bestrafte. Geen commentaar dit keer, alhoewel men van alles probeerde om Sietse Brandsma bij het nemen van de strafschop uit zijn concentratie te halen. Tot tweemaal toe te snel inlopen leverde voor één van de spelers een gele kaart op.
Sietse bleef echter kalm en zijn inzet betekende de 3-1. Zuidvogels krabbelde nog wat terug, maar BOL speelde een gewonnen wedstrijd. Een derde van de competitie zit er nu op en wie had gedacht dat BOL slechts 2 verliespunten minder heeft dan Argon, de club van oud-voorzitter Jan Dekker.

Volgende week naar CSW (aanvang 14.00 uur), een team met wisselend resultaat, maar ook hier zal weer veel strijd geleverd moeten worden om succes te boeken.

BOL-Zuidvogels 3-1(2-0)
1-0 Koen Tros
2-0 Bas Jonker
2-1 Jorni Camps
3-1 Sietse Brandsma
Scheidsrechter de heer J. Knetsch uit Bussum.

De golden goal werd gescoord in de 24e minuut (volgens de tijdwaarneming van uw verslaggever),
waardoor Peter Pruijssers deze noteerde.