BOL BLIJFT IN DE RACE

• 95 weergaven

BOL blijft tot de laatste beslissing meedoen. Tot vandaag stonden we gelijk met WV-HEDW en alle hoop was gericht op ZOB, dat minimaal 1 punt moest halen om ons het kampioenschap te geven, maar helaas, men moest de punten laten aan WV-HEDW.
Dat neemt niet weg dat BOL deze middag moest winnen van het altijd gevaarlijke EDO, dat zeker niet van plan was om de punten zomaar mee te geven. Wellicht was het talrijk meegereisde publiek van BOL daar mede debet aan. Sterker nog, het is ons nooit gelukt de beide punten daar mee te nemen.

Trainer Hoogland moest deze middag wat improviseren, omdat Jan Biersteker geschorst was en Steven Glas andere verplichtingen had.
Jan Slot stond ditmaal in het hart van de verdediging, terwijl Frank Wagenaar en Jos Visser de vleugelverdedigers waren. De eerste helft gaf zeker niet het spel dat we van BOL gewend zijn, daar de thuisclub met de geroutineerde spelers af en toe gevaarlijk doorkwam. Gelukkig was daar doelman Xander Snoek, die na een kwartier redding moest brengen op een gevaarlijke inzet.

EDO bleef komen en de geroutineerde Joost Kuhlman kwam vrij voor de doelman, maar zijn inzet was te zwak. In de 37e minuut bracht BOL de eerste goede aanval op het veld, maar de afronding ontbrak. De laatste periode voor de rust was duidelijk voor de thuisclub en men kreeg liefst vier hoekschoppen achter elkaar, die maar moeilijk konden worden verwerkt. Bij de vierde hoekschop kwam de bal bij de volledig vrijstaande Dion Esajas, die de bal moeiteloos binnen kon schuiven. Bijna was het nog 2-0 maar Snoek redde fantastisch.

Ongetwijfeld zal WV-HEDW in ZuidOostBeemster deze stand toejuichen, maar trainer Rob Hoogland dacht daar anders over. Hij koos na de rust voor een meer aanvallend patroon en dat wierp meteen vruchten af. Een minuut na rust anticipeerde Bas Jonker uitstekend op een vrije trap, door deze met een doelpunt af te ronden. Twee minuten later was het weer raak, toen de fel op zijn huid gezeten Bas Jonker de bal af gaf aan Koen Tros, die in de draai voor 1-2 zorgde.

BOL ging toen weer spelen zoals we gewend zijn, waar Sietse Brandsma een niet gering aandeel in had. Ondanks zijn blessure liet hij zich af en toe weer van zijn beste zijde zien. Timon Plak en de ingevallen Martijn Ton wisten door hun snelheid voor gevaar te zorgen. Nadat Timon Plak door een goede pass Sietse Brandsma de kans gaf, werd deze laatste in het strafschopgebied onderuitgehaald. De toegekende strafschop werd door Sietse Brandsma fraai benut, waarna EDO nog maar sporadische gevaarlijk werd.
Neen, aan de andere kant werd het bijna 1-4, maar de doelman kon in een reflex de bal nog net keren. Ook Timon Plak had nog kans op een doelpunt, maar zijn fraaie rush werd door de verdediging gestuit.
In de achterhoede deden de vleugelverdedigers Jelle Brandsma en Frank Wagenaar het goed, met de ook deze middag weer prima spelende René Rootlieb als laatste man.

Na het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Willems kon vastgesteld worden, dat een beslissingswedstrijd de kampioen moet op leveren. Hoewel we er van uitgaan dat de Hoogland-equipe voor de overwinning gaat, was het ook een positief bericht dat WV-HEDW de periodetitel binnenhaalde, waardoor BOL bij een nederlaag sowieso doorgaat in de nacompetitie.
Al met al tot nu toe een uitstekend seizoen, niet in het minst te danken aan het trainersduo Bart Hoogland en Walter Huybregts. We gaan nog even door, maar dit hebben we alvast.

EDO-BOL 1-3(1-0)

1-0 Dion Esajas
1-1 Bas Jonker