BOL boekt derde winst in acht dagen tijd

• 122 weergaven

Zaterdag heeft BOL in Valkenburg de derde winst op rij geboekt in acht dagen tijd. Tegenstander Valken ‘68 werd in een wedstrijd waarbij het venijn in de staart zat met 5-3 verslagen, een winst die over de hele wedstrijd genomen verdiend was. BOL kreeg de meeste kansen en had grote delen van de wedstrijd het initiatief.

Dat het zo’n doelpuntrijk duel werd, was echter lang niet volgens het wedstrijdbeeld. BOL startte de wedstrijd goed en was wat sterker dan Valken. Onverwacht kwamen de Valkenburgers na ruim twintig minuten spelen toch op een 1-0 voorsprong door Rody Redel van Valken. Die voorsprong bleef lang staan, totdat net voor rust Jelle Brandsma de gelijkmaker voor BOL kon produceren en de ruststand op 1-1 bracht.

Gedurende de tweede helft kabbelde het spel in eerste instantie voort en lang leek het op een gelijkspel uit te draaien. Het laatste kwartier van de wedstrijd bleek echter tumultueus en werd het voorziene gelijkspel-scenario van een geheel ander plot voorzien. Eerst was het de beurt aan Valken, toen in een duel tussen keeper Melvin Habets van BOL en een speler van De Valken scheidsrechter Gerrit Beekman uit Alkmaar een overtreding zag van Melvin. Strafschop, die werd benut door Huig van Duin. Daarmee leek BOL aan het kortste eind te trekken, maar niet voor het eerst dit seizoen toonde het Broeker keurkorps ruggengraat. Het was Martijn Ton die binnen twee minuten de wedstrijd volledig omdraaide door twee keer te scoren. Met nog een paar minuten officiële speeltijd was de koek daarmee nog niet op, want Timon Plak scoorde ook nog de 2-4. in de extra tijd deed eerst Valken nog iets terug (3-4) waarna Martijn Witte de eindstand op 3-5 bepaalde.

Grote vreugde na afloop bij BOL (getuige de foto) want met deze winst is lijfsbehoud nu helemaal zeker en kan BOL zelfs eindigen op een mooie plek in de subtop. Dat is een uitstekende prestatie van trainers, (overige) staf en spelers van BOL, mede gezien de smalle selectie die er dit jaar was en het noodgedwongen moeten stoppen van vier spelers gedurende het seizoen. Overigens heeft ook het tweede elftal het prima gedaan, na een moeizame seizoensstart in de reserve eerste klasse is er inmiddels een mooie positie in de middenmoot bereikt en zelfs een periodetitel gewonnen.

BOL speelt dit seizoen nog drie keer. Twee maal thuis, waarvan komende zaterdag tegen Nootdorp en (over drie weken) tegen Monnickendam. Uit moet BOL nog tegen ZOB uit Zuidoostbeemster aantreden. Nog drie gelegenheden om de mannen te zien voetballen. Maak er gebruik van, om te beginnen dus zaterdag a.s. thuis tegen Nootdorp. Nootdorp staat derde, BOL nu op plek vier. Aanvang 14.30 uur.