BOL is kampioen!

• 478 weergaven

Kon het mooier? Zaterdag viel in deze spannende competitie voor BOL alles op zijn plaats. De week ervoor had BOL in Leusden al kampioen kunnen worden tegen Roda, maar dat lukte ondanks de winst toen nog niet. Dan moest het in de allerlaatste wedstrijd, thuis tegen FC De Bilt, maar gebeuren. En dat lukte, na een niet al te beste wedstrijd van BOL, door een 1-0 overwinning. Die was achteraf niet eens nodig, omdat concurrent Montfoort verloor van Zuidvogels.
Er waren heel veel mensen afgekomen op wat de kampioenswedstrijd moest worden. Het A-veld was van tevoren nog even gesproeid. Er was bij aanvang een mooie sfeeractie door jeugdspelers van BOL. Een stralende voorjaarszon maakte het plaatje compleet.
Dat De Bilt niet was gekomen om als willoos slachtoffer te dienen voor de kampioenaspiraties van BOL, liet het met name het eerste half uur van de wedstrijd merken. Na zes minuten spelen was er een vlot lopende aanval van De Bilt over de rechterkant van het veld, afgerond met een schot, maar keeper Romain de Jong kon gelukkig redden. De Bilt bleef dreigend en BOL stelde daar in het begin niet zo heel veel tegenover. Daniel Vos besloot een goede solo met een schot, waarbij de bal net langs de goal ging. Het was in het eerste deel van de eerste helft de gevaarlijkste aanval van BOL.
In het tweede deel daarvan ging BOL beter spelen en kwam de thuisploeg vaker in de 16 meter van de tegenstander. Timon Plak was een keer dicht bij een doelpunt, hij kon na een voorzet van links de bal in de draai net niet goed raken. Ook enkele corners leidden tot wat kleine kansen, maar meer ook niet. De Bilt kon aanvallend ook niet meer gevaarlijk worden, daarom bleef het tot de rust 0-0.
Direct aan het begin van de tweede helft veranderde dat. Bij een aanval over rechts kreeg Ruben Beentjes, even uit het oog verloren door zijn opponenten, de bal. Hij profiteerde knap van deze buitenkans, uit een lastige hoek wist hij de bal over de keeper in het doel te deponeren en BOL op voorsprong te brengen. Een vreugde-explosie in en rond het veld was het gevolg. Het kampioenschap was nu wel heel dichtbij, gelet ook op de gunstige berichten uit Huizen, waar Zuidvogels op voorsprong stond tegen Montfoort. Niettemin bleef het spannend. Dat kwam vooral omdat BOL verzuimde De Bilt de nekslag toe te dienen. De Bilt moest risico’s nemen en dat verschafte BOL voorin meer ruimte. De kansen die dat opleverde werden niet benut. Een schot van Daniël Vos belandde op de paal en hij kreeg nog een paar grote mogelijkheden te scoren. Ook Bas Jonker had een doelpunt op zijn schoen, maar kwam net niet lekker uit bij zijn inzet. De Bilt probeerde het wel, maar werd eigenlijk niet meer gevaarlijk voor het doel van BOL. Mooi was het dat de lang geblesseerd geweest zijnde René Rootlieb in het veld kwam en de aanvoerdersband weer overnam van Timon Plak. Daarvoor was Martijn Ton al ingevallen en ook Mike Molenaar en Jelle Brandsma kwamen in het veld. Daarmee liet trainer Erwin Tump zien dat het bijna bereikte kampioenschap echt een prestatie is geweest van de hele groep. Aan de stand veranderde niets meer en om 16.29 uur floot de goed leidende scheidsrechter Maarten Streef uit Gouda de wedstrijd af. Het kampioenschap van BOL in de eerste klasse A was daarmee een feit.
Een ongelooflijk knappe prestatie van Erwin Tump en zijn staf en natuurlijk van de selectie van BOL. Een kampioenschap waar vooraf niemand bij BOL aan had gedacht en precies vijf jaar nadat BOL kampioen werd in de tweede klasse. Het werd uitbundig en sfeervol gevierd. Bij de huldiging werden er medailles uitgereikt door de heer Onno Jans namens de KNVB. De kampioensschaal werd aan aanvoerder René Rootlieb overhandigd door erelid en oud-voorzitter Jan Slot sr. Daarna was het feest en dat duurde tot heel laat. Heel Broek op Langedijk kon tot in de late avonduren meegenieten van de muziek en het gezang van het feestende publiek. BOL speelt volgend seizoen in de vierde divisie. Ongekend voor onze mooie club!