BOL pakt de tweede periode

• 159 weergaven

Zaterdag is BOL erin geslaagd de tweede periode te pakken in de eerste klasse A. Thuis werd vv De Meern met 2-0 verslagen. BOL weet zich nu in ieder geval verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Een perspectief dat door zelfs de meest verstokte BOL-aanhanger vooraf aan dit seizoen als weinig realistisch zou zijn bestempeld.
De wedstrijd werd op het C-veld gespeeld, aangezien het hoofdveld onbespeelbaar was. Omdat het nog even de vraag was of de wedstrijd daar kon worden gespeeld (vv De Meern en dan met name de staf ervan vond van niet), keurde scheidsrechter Ferit Akkaya het veld vooraf nogmaals. Hij oordeelde dat het prima te bespelen viel. Voetballen dus!
De wedstrijd startte door het gepalaver vooraf tien minuten later. Langs de gehele oostkant van het C-veld had zich een flinke laag toeschouwers verzameld, die zich gedurende de hele wedstrijd keurig ophield achter de provisorisch gespannen linten.

Gedurende het eerste deel van de eerste helft ging het redelijk gelijk op, al was de eerste en grote mogelijkheid voor BOL, al na drie minuten spelen. Timon Plak zette met een steekbal Lex Duijs vrij voor de keeper. Lex kon in de loop de bal echter net niet controleren en daarmee ging deze mogelijkheid voorbij. De Meern kreeg enkele corners en uit een daarvan was er een kopkans voor de aanvoerder, zijn inzet verdween ruim naast het doel. Gaandeweg de eerste helft nam BOL het initiatief. Na twintig minuten was BOL binnen enkele minuten drie keer dichtbij een doelpunt. Eerst was het Thimo Schouwink die uit een ziedend afstandsschot de bal via onderkant lat en paal het doel weer uit zag vliegen. In de minuut daarna kreeg Jack Schoon vanaf tien meter de gelegenheid te scoren, hij schoot echter niet resoluut genoeg in en via een been van de keeper van De Meern belandde de bal naast de goal. Uit de corner die volgde was het weer Thimo Schouwink die van afstand op het doel schoot, de uitstekende keeper van De Meern kon de bal ternauwernood uit de voor hem linkerhoek tikken.
Na deze spectaculaire minuten werd het spelbeeld wat rustiger. BOL had het meeste balbezit en was vaak dreigend, maar de beslissende eindpass bleef achterwege of was net niet zorgvuldig genoeg. Bovendien was de keeper van De Meern een sta-in-de-weg, door een aantal reddingen hield hij zijn ploeg overeind. De Meern probeerde enkele malen met snelle uitbraken voor gevaar te stichten, maar kreeg daartoe de lengte niet, mede dankzij het goede verdedigende spel van BOL. Dit onder aanvoering van centrale man Mike Molenaar, die een dijk van een wedstrijd speelde. Zo verstreek de eerste helft zonder dat er werd gescoord.
Het beeld van de wedstrijd veranderde in de tweede helft niet. BOL had de bal en bouwde aanval na aanval op. De Meern moest met elf man terug op eigen helft en kwam amper nog bij het doel van BOL. Er kwamen meer kansen voor BOL. Daniël Vos kreeg een vrije kopkans, maar zijn kopbal vloog ruim naast het doel. Even later kapte hij zich in de 16 meter knap vrij, maar het afrondende schot belandde naast. Ruben Beentjes kreeg een grote kans, vrij voor de keeper schoot hij te makkelijk in en kon de keeper redden. Zo tikte de tijd voort en kon De Meern stil aan gaan hopen op een resultaat. Een schot van Jack Schoon vanaf de 16 meter werd door de doelman van De Meern nog net onder de lat vandaan over de goal getild. BOL bleef ondanks alle mislukte pogingen, rust houden en met overleg voetballen. Het verweer van De Meern werd wat venijniger en de Utrechters moesten meer overtredingen maken om de aanvalslust van BOL te stuiten, in een overigens sportieve wedstrijd. Een overtreding op Timon Plak aan de rechterkant van het veld bleek de inleiding voor de 1-0 voor BOL, na ruim 25 minuten in de de tweede helft. Vanaf rechts schoot Timon zelf de bal hard in de doelmond, die nog kon worden weg gebokst door de keeper. De bal kwam bij Ruben Beentjes, die de bal hard in het doel volleerde, de keeper eindelijk kansloos latend. De vreugde-ontlading bij Ruben was, mede gezien alles wat er in de week vooraf was gebeurd begrijpelijk, maar leverde hem wel een gele kaart op, toen hij zijn shirt daarbij uittrok. Inmiddels waren er enkele wissels toegepast, Daniël Vos (licht geblesseerd) en Lex Duijs verlieten het veld, voor hen kwamen Jelle Brandsma en Tristan Verbeek in het veld. Tristan kreeg van dichtbij al snel een grote kans, maar kon die ook niet verzilveren. Ook Rik Molenaar kwam erin, na enkele weken afwezig te zijn geweest. De Meern probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar was onmachtig om het de verdediging van BOL echt moeilijk te maken. Bovendien kreeg BOL meer ruimte om de wedstrijd te beslissen. Martijn Ton had dat kunnen doen, zijn poging mislukte. In de toegevoegde tijd gebeurde het alsnog, toen Jack Schoon de vrijstaande Timon Plak bereikte. Timons strakke schot in de uiterste rechterhoek betekende de 2-0 en de definitieve beslissing. De goed leidende scheidsrechter Akkaya telde uiteindelijk nog acht minuten extra tijd bij, alvorens definitief voor het einde te fluiten.
BOL kon gaan feest vieren na deze verdiende overwinning en het behaalde periodekampioenschap.

Komende zaterdag speelt BOL uit en maakt het de langste reis van deze competitie. Nunspeet is dan de tegenstander. Natuurlijk is alle steun ook dan weer welkom.