BOL deelt de punten met Valken ‘68

• 115 weergaven

Op het eigen complex trof BOL zaterdag in Valken “68 uit Valkenburg de tweede tegenstander uit Zuid-Holland van deze competitie. Valken was vorig seizoen koploper in de tweede klasse C en had na het vroegtijdig afbreken van de competitie het verzoek ingediend bij de KNVB om een klasse hoger te mogen uitkomen dit seizoen. Een verzoek dat dus werd ingewilligd. Dat het verzoek tot nu toe terecht is blijkt uit de resultaten, van de drie gespeelde wedstrijden werden er 2 gewonnen door de Valkenburgers.

Onder leiding van scheidsrechter Takacs uit Bergschenhoek (vorig seizoen floot hij de wedstrijd van BOL tegen Zuidvogels en stuurde hij toen doelman Xander Snoek vlak voor tijd met rood van het veld), ontspon zich vanaf het begin een levendige wedstrijd. De weersomstandigheden waren slecht, het regende flink en dat werd in de eerste helft alleen maar erger. Niettemin probeerden, ondanks de slechte omstandigheden en een steedsdrassiger wordend veld, beide ploegen met snelle combinaties een opening te creëren in de verdediging van de tegenstander. Dit leverde een leuke eerste helft op met spel dat op en neer golfde tussen beide doelen. Veel kansen waren er het eerste half uur niet. De verdediging van BOL had de zaken goed op orde en kwam nauwelijks in de problemen. De eerste reële kans was er halverwege de eerste helft voor Danny Konijn, hij kwam vrij voor de keeper van Valken, maar kon deze net niet omspelen. Niet veel later kreeg Valken een eerste grote kans toen linkeraanvaller Samet Arikan, een handenbinder voor Mike Molenaar maar Mike bleef goed overeind, vrij werd gespeeld en op keeper Steven Boon (vervanger voor Melvin Habets) af kon gaan. Steven keerde met de punt van de schoen de laag in de hoek geschoten bal. Dat was de prelude van een klein offensief van Valken, waarbij Valken tot twee keer toe het doel van BOL van net buiten de 16 onder vuur nam. Als een volleerd zaalvoetbalkeeper kon Steven Boon beide malen de bal met zijn benen tegenhouden. Wat onverwacht was het BOL dat aan de leiding kwam na ongeveer 35 minuten spelen. Uit een corner van de rechterkant was het Bas Jonker die fraai inkopte en zijn ploeg op voorsprong zette. Het was voor Valken het sein nog meer tempo in de wedstrijd te gooien. Jammer voor BOL leidde dit al snel tot een tegentreffer, toen uit een voorzet van de linkerkant spits Marc Langeveld van Valken de bal ongehinderd bij de tweede paal in kon glijden. De 1-1 stand bleef tot de rust gehandhaafd.

De tweede helft was van de kant van BOL een stuk minder. De bal werd te weinig in de ploeg gehouden waardoor aanvallend niet zo heel veel meer kon worden gecreëerd. Valken kreeg meer en meer het initiatief. Gelukkig bleef de verdediging van BOL goed bij de les. Een zeldzaam zwak moment echter in de verdediging van BOL werd direct afgestraft, na ongeveer een uur spelen. Weer nummer 9 Langeveld kreeg met twee man van BOL in zijn rug toch de gelegenheid de bal op doel te schieten. De bal klutste via een been van een BOL-speler naar nummer 8 Rody Redel van Valken. Hij kon van dichtbij de bal in het net schieten. BOL op achterstand dus. Gelukkig was er nog een half uur te gaan. Zo lang hadden de Broekers echter niet nodig om weer gelijk te maken. Een vrije trap op de helft van Valken belandde bij Dennis Rijs, die de bal naar de rechterkant passte. De meegekomen René Rootlieb was even aan de aandacht van de verdediging van Valken ontsnapt. Hij benutte de verkregen vrijheid optimaal door de bal uit een moeilijke hoek langs de keeper van Valken heen te schieten en zo BOL weer op gelijke hoogte te brengen. Met nog ruim 20 minuten te spelen kon het dus weer alle kanten op. Inmiddels had trainer Erwin Tump Rik Molenaar in de ploeg gebracht voor Dennis Rijs, waarmee Rik na langdurig blessureleed gelukkig eindelijk zijn rentree kon maken. Ook Alex van Enoo werd gewisseld en vervangen door Niek Hogeveen. Valken hield een licht overwicht, maar kon nauwelijks nog tot echt doelgevaar komen. Andersom was BOL ook niet bij machte tot uitgespeelde aanvallen te komen. Zo bleef de 2-2 stand op het bord staan en beëindigde scheidsrechter Takacs na een minuut blessuretijd te hebben bijgeteld, deze sportieve wedstrijd.

Met hard werken haalde BOL een punt tegen een wat makkelijker voetballend Valken ‘68. Compliment daarvoor aan de mannen van Erwin Tump. Volgende week blijven we in Noord-Holland, als Zwaluwen’30 uit Hoorn gastheer is. Dit alles natuurlijk afhankelijk van eventuele nog strengere (Corona) richtlijnen. We hopen dat de bal kan blijven rollen!