BOL lijdt nipte nederlaag

• 109 weergaven

Zaterdag heeft BOL voor de derde keer op rij een nederlaag geleden. Thuis werd tegen Forum Sport met 0-1 verloren, dezelfde uitslag als ruim een maand daarvoor, toen BOL in Voorburg met deze cijfers tot winst kwam.

Onder leiding van scheidsrechter Jesse Knetsch was in in de eerste helft sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarin er weinig kansen over en weer waren. De beste kans was voor Bas Jonker, die zijn kopbal echter net naast de goal van keeper van Look van Forum Sport zag belanden. Er waren toen al veertig minuten gespeeld. Ongelukkig en onverwacht kwam BOL net voor de rust op achterstand. Het was Haitam El Marid (geweldige voetbalnaam!) die met een diagonale schuiver de defensie inclusief keeper Habets verraste en de bal in de verre hoek deed belanden.

Gedurende de hele tweede helft nam BOL het initiatief en probeerde het met man en macht de gelijkmaker te produceren. Dat leidde tot veel balbezit, maar de meeste aanvallen strandden bij de 16 meter. De eindpass en afronding waren deze middag onder de maat. Er kwamen wel kansjes, o.a. voor Alex van Enoo, Bas Jonker en Thimo Schouwink, maar de nul (voor de thuisploeg) bleek niet van het scorebord te krijgen. Forum Sport beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en deed dit bekwaam, met een defensie die uit fysiek sterke verdedigers bestond. Zo eindigde de wedstrijd voor BOL in een zeer onbevredigende nederlaag, waar een gelijkspel (en misschien meer) zeker verdiend was geweest.
BOL moet nu weer op zijn tellen gaan passen want een aantal ploegen onder BOL wist wel tot winst te komen. Volgende week wacht in Wateringen VELO, dat twee punten meer heeft dan BOL en goed meedoet in de derde periode. Hopelijk zijn er veel Broekers die BOL komen steunen, de mannen kunnen het in deze laatste en beslissende fase van de competitie goed gebruiken.