BOL gaat strijdend ten onder

• 85 weergaven

Een hardwerkend BOL heeft het tegen WV-HEDW niet kunnen redden. Aangetreden werd zonder Xander Snoek die voor 5 wedstrijden geschorst is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Zuidvogels. Meteen mag vermeld worden dat Steven Boon geen enkele blaam treft want pas in de het laatste kwartier moest hij definitief capituleren. Het was al snel duidelijk dat BOL geen gemakkelijke wedstrijd zou spelen. De thuisclub doet goed mee aan de top van de ranglijst en wil na een paar ongelukkige seizoenen dit jaar wellicht hoger scoren. Daar heeft men het elftal ook voor temeer daar op de bank spelers zitten die moeiteloos in kunnen vallen terwijl BOL maar 2 wisselspelers had die met het oog op eventuele blessures niet meteen ingezet konden worden. BOL moest meteen al achteruit en keek na 8 minuten al tegen een achterstand op toen de bal niet goed werd weggewerkt en Tim Correla voor de 1-0 zorgde. Donkere wolken vormden zich boven het team van BOL maar door hun vechtlust bleven ze vooralsnog op de been. Zelfs had BOL met enig fortuin de gelijkmaker kunnen scoren toen René Rootlieb een uitstekende vrije trap nam welke de BOL aanval in een kansrijke positie bracht. Aan de andere kant was het opnieuw Correla maar nu schoot hij de bal in een kansrijke positie over het doel. Intussen kreeg BOL meer vat op de wedstrijd en drong de thuisclub in het laatste kwartier van de eerste helft terug op haar eigen helft. Toch moet vermeld worden dat de counters van de thuisclub gevaarlijk bleven maar er zat er voor de rust voor BOL wat meer in. Overigens moest Rootlieb een “nuttige” overtreding maken om de thuisclub van scoren af te houden wat hem wel een gele kaart opleverde.

In de tweede helft nam de thuisclub weer het initiatief en had het geluk dan van Moerkerk een paar keer voor eigen succes ging. Overigens had Jan Slot veel moeite om deze behendige speler in bedwang te houden. Toch kreeg BOL een paar kansjes maar het afmaken ontbrak. En dan komt de situatie dat een trainer de angst heeft dat BOL voor de derde keer met 1-0 moet verliezen en gaf hij zijn ploeg opdracht meer naar voren te spelen. Dat is een keuze welke goed of verkeerd uitpakt. WV-HEDW kreeg nu veel ruimte maar had toch nog een half uur in de 2e helft nodig om BOL de genadeklap toe te brengen. Bij een snelle aanval was het Joos Heijt die van dichtbij voor de 2-0 kon zorgen. Dan speel je in wezen een verloren wedstrijd en wordt nog meer de aanval opgezocht, Eerst was het invaller Roy van Essen die voor de 3-0 zorgde en vervolgens maakte Kick van Aalst een mooie treffer. Het verschil met BOL is dat de thuisclub wissels in brengt waardoor het nog beter ging lopen terwijl BOL niet over die mogelijkheid beschikt. Aan de andere kant moet men toch ook constateren dat wat betreft het aantal kansen de overwinning voor de thuisclub verdiend was , zij het iets geflatteerd. Scheidsrechter de Haan floot een soevereine wedstrijd en had geen moeite de wedstrijd in de juiste banen te leiden.

We weten dat het door de aderlating een moeilijk seizoen wordt maar met deze vechtlust moet het tegen mindere tegenstanders niet kansloos zijn. Aanstaande zaterdag kom AFC op bezoek, weer een gerenommeerde tegenstander maar als de inzet zo blijft kan je het onze jongens niet kwalijk nemen als het anders gaat dan dat men hoopt. Positief punt is dat Pieter Bas den Hartigh de draad na heel lange blessuretijd weer opnam en in het reserveteam meteen scoorde.

WV-HEDW-BOL 4-0 (1-0)

1-0 Tim Correla
2-0 Joost Heij
3-0 Roy van Essen
4-0 Kick van Aelst

Scheidsrechter Bas de Haan uit Amstelveen geassisteerd door Jaap van Ingen en Abderahim Essaghir