BOL geeft overwinning weg

() • 102 weergaven

BOL heeft vanmiddag tegen het laaggeplaatste Monnickendam een 1-3 voorsprong weggegeven. Voor de rust ging de wedstrijd gelijk op en neer, waarbij de thuisclub toch voor het meeste gevaar zorgde. De kansen kwamen over en weer. Eerst ging een inzet van Niek Leegwater over het doel en even later kreeg de thuisclub een goede kans om op voorsprong te komen. Die kwam er wel toen Tom Pruim alle vrijheid kreeg om op doel af te gaan en zijn inzet betekende de 1-0. BOL had het in deze periode moeilijk, maar had alle geluk toen de scheidsrechter een achterbal tot hoekschop promoveerde, waarbij René Rootlieb met een bekeken kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Het bleef voor de rust een wat tamme wedstrijd, maar dat veranderde na de rust.

BOL kwam gretig uit de kleedkamer en had binnen een kwartier meer kansen gecreëerd dan de hele eerste helft. Het was dan ook niet verrassend dat Sietse Brandsma door een fraaie lob van Koen Tros de bal binnen tikte. BOL bleef het initiatief houden en het was na een kwartier in de 2e helft dat na een aanval over meerdere schijven Timon Plak de bal keurig af gaf aan Chris Rijnders, die voor de 1-3 zorgde. Een neutrale toeschouwer merkte op dat de wedstrijd gespeeld was en dat dachten de spelers kennelijk ook, want in plaats van op dezelfde wijze door te gaan zakte men terug op eigen helft.

Monnickendam, dat ieder punt nodig heeft, deed er een schepje bovenop en door geklungel in de achterhoede kwam Monnickendam op 2-3. De thuisclub rook bloed en zette alles op de aanval. Ook nu werd een fout in de verdediging afgestraft en met een lob over de doelman werd het 3-3. Pas toen begon BOL weer te combineren en zette een paar mooie aanvallen op. Koen Tros raakte de paal, maar verder kwam men niet. De scheidsrechter eiste de hoofdrol voor zich op door in de laatste 10 minuten maar liefst zeven keer de gele kaart te trekken. Twee voor overtredingen en de overige kaarten voor commentaar op de leiding. Het is niet aan mij om de scheidsrechter te bekritiseren, maar de kritiek op de leiding kwam vooral omdat enkele beslissingen van te veraf werden genomen, waardoor de vrije trap weleens aan de verkeerde kant werd toegewezen. Maar goed, de man doet zijn best en ook bij de spelers werden onnodige fouten gemaakt.

Volgende week wordt geoefend tegen West Frisia en over veertien dagen mogen we weer dezelfde richting uit maar nu iets verder, namelijk naar Marken.

Monnickendam-BOL 3-3 (1-1)