BOL geeft tot 4 maal toe een voorsprong uit handen

• 90 weergaven

In een, zeker voor het publiek, aantrekkelijke wedstrijd heeft BOL in blessuretijd Marken nog naast zich zien komen. Het eerste kwartier gebeurde er weinig. Het was meer aftasten, alhoewel Koen Tros met een paarprima passes zijn teamgenoten vrijspeelde. De eerste goede kans was voor BOL toen Jelte van der Wal op links goed doorkwam, maar zijn voorzet werd niet goed afgerond. Het was het sein voor een paar goed opgezette aanvallen, maar tot scoren kwam het niet.

Martijn Ton kreeg een goede kans, maar de doelman wist zijn inzet te pareren. Maar hierna barstte de wedstrijd los. Na ruim een half uur spelen ondernam Sietse Brandsma een rush, maar werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Scheidsrechters Westland wees meteen naar de stip, waarna Sietse Brandsma voor de 0-1 zorgde. Twee minuten later was de stand gelijk toen de scheidsrechter na een vermeende overtreding weer een strafschop toekende, maar nu aan de thuisclub. Doelman Xander Snoek was er dichtbij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.
BOL ging echter weer op zoek naar een doelpunt en die kwam als het ware uit het niet. Jelte van der Wal werd in de 41e minuut aangespeeld door Sietse Brandsma en zijn inzet verraste de doelman volkomen . Zelfs werd het bijna nog 1-3, maar de inzet van Martijn Ton belandde op de vuisten van de doelman.

Na de rust gaf BOL meer druk en met name Steven Glas speelde daarbij een prima wedstrijd. BOL leek in de 56e minuut op 1-3 te komen toen Martijn Ton een prima kans verloren zag gaan. Dat deed Jeffrey Veerman een minuut later aan de andere kant beter door na een counter met een droog schot voor de gelijkmaker te zorgen.

BOL was daar geenszins door aangeslagen en kwam meerdere malen met gevaarlijke aanvallen voor het doel van de thuisclub. Na een kwartier in de tweede helft zette Sietse Brandsma na een vrije trap goed door en uit zijn voorzet zorgde opnieuw Jelte van der Wal voor de 2-3. Intussen werd Martijn Ton vervangen door Bas Jonker.
Xander Snoek moest in de 66e minuut de bal uit de bovenhoek halen om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er toch toen opnieuw Jeffrey Veerman met een fraai afstandsschot voor de 3-3 zorgde.

Nog gaf BOL de moed niet op en toen Marken de bal niet voldoende wegwerkte, was Sietse Brandsma er als de kippen bij om voor de 3-4 te zorgen. Intussen waren er nogal wat blessurebehandelingen, wat uiteraard door de scheidsrechter werd bijgeteld.

Marken speelde alles of niets en bracht in de slotfase twee wissels in. Drie minuten in blessuretijd verkeek de BOL defensie zich op een dieptepass en het was René Commandeur die de gelijkmaker inkopte.
Nog was de koek niet op want in de laatste minuut werd de inzet van de zo juist ingevallen Jelle Brandsma ternauwernood door de doelman gekeerd.
Het einde van een spectaculaire wedstrijd, waarbij BOL goed speelde maar op cruciale momenten vergat de voorsprong uit te bouwen. Het publiek kreeg deze middag wel een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.