BOL haalt met man minder toch een punt

() • 122 weergaven

Na de verloren wedstrijd tegen Montfoort, wachtte zaterdag op het eigen complex HBOK uit Zunderdorp als tegenstander, een oude bekende met wie in de tweede klas menig duel was uitgevochten.

Op het er prachtig bij liggende A-veld startte BOL fel en al direct was er een kans voor Martijn Ton, wiens schot kon worden gekraakt door een HBOK-verdediger. Niet veel later kwam ook Timon Plak in kansrijke positie, zijn schot miste echter kracht. BOL was in het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg en kon aanvallende intenties van HBOK meestal snel onderdrukken. Dit door door fel te storen en de behendige aanvallers geen ruimte te gunnen. BOL kreeg meer kansen. Ruben Beentjes kwam alleen voor de goal maar zijn schot werd door keeper Potveer van HBOK gekeerd. Niet veel later een grote kans voor Bas Jonker, recht voor de goal kopte hij de bal helaas langs de goal, na een overigens mooie aanval van BOL.
HBOK zag het aan en kon er, behoudens een paar afstandsschoten ruim over of naast de goal gingen, niet veel tegenover stellen. Dat veranderde na een half uur, toen een verkeerde terugspeelbal door een aanvaller van HBOK werd onderschept en René Rootlieb, in een poging de bal te heroveren, een overtreding maakte. Scheidsrechter Jasper Jongejan beoordeelde deze actie met een rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler en daar viel iets voor te zeggen. BOL moest verder met 10 man. De toegekende vrije trap werd vervolgens van net buiten de 16 meter feilloos in de rechterbovenhoek gekruld, Max Sajet was namens HBOK de doelpuntenmaker.

Wie dacht dat BOL door deze dubbele tegenvaller van de wijs zou zijn, kwam bedrogen uit. Ook met een man minder zocht BOL waar mogelijk de aanval en bovendien werd er goed verdedigd, zodat HBOK na de 0-1 nauwelijks nog een kans kreeg. De ruststand werd bereikt met de 0-1 voorsprong voor HBOK.

Na de rust liet BOL HBOK komen en probeerde het met snelle uitvallen de wat trage centrale verdediging van HBOK te verrassen. Al snel was BOL zo een paar keer dreigend, maar pasten de combinaties net niet. Maar even later lukte het wel. Het was Ruben Beentjes die goed doorging aan de linkerkant en vanaf de achterlijn de bal knap voor de goal van HBOK wist te krijgen, zijn voorzet werd vervolgens zeer knap door Bas Jonker met het hoofd verlengd. Door de bal te schampen verdween deze in de verre hoek en keeper Potveer was nu wel kansloos. BOL dus weer op gelijke hoogte, na minder dan 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft. HBOK zette daarna meer druk, maar speelde de bal vaak in een te laag tempo rond. Niettemin moest BOL zeer alert blijven, want de aanvallers van HBOK waren zeer behendig. Dat bleek bijvoorbeeld toen de spits van HBOK zich na ongeveer 20 minuten spelen handig wist te ontdoen van zijn tegenstander en de bal in vrije positie kon inschieten. Gelukkig kon Romain de Jong er nog een hand tegen krijgen en verdween de bal langs de voor BOL goede kant van de paal. Er waren nog wat lastige situaties voor het doel van BOL, maar heel veel kansen kreeg HBOK ook niet, mede omdat iedereen bij BOL vocht voor elke meter.

Zo vorderde de wedstrijd en werd het vooruitzicht op een punt voor BOL steeds reëler.

Bovendien kreeg met nog ruim vijf minuten officiële speeltijd ook Tom de Lange van HBOK rood. Hij ging na een duel op de bal te hard door op zijn tegenstander. Daarmee was het aantal spelers bij beide opponenten weer gelijk. BOL putte hier nieuwe moed uit en kwam een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel van HBOK. Uit zo’n aanval had Thimo Schouwink de 2-1 op zijn schoen, helaas trof zijn schot de paal. Niet veel later had HBOK alle geluk toen een bal in de eigen 16 meter via een merkwaardige carambolage de lat trof. HBOK probeerde ook nog wel alsnog de winst binnen te halen, maar de verdediging van BOL gaf geen krimp.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, een resultaat dat voor BOL, dat lang met een man minder had moeten spelen, voelde als een overwinning. Het vertoonde spel en de getoonde inzet geven moed voor de komende wedstrijden, te beginnen die van volgende week in en tegen De Meern.