BOL haalt op de valreep nog een punt

() • 104 weergaven

Voor de wedstrijd werd Niek Leegwater in het zonnetje gezet vanwege zijn 300e wedstrijd voor BOL. Niek werd toegesproken door de wedstrijdsecretaris, Marcel Kostelijk, waarbij zijn hele team getuige was. Hij kreeg een mooie oorkonde en uiteraard de bloemen aangeboden.

Na de overwinning van vorige week stond er bij BOL niets meer op het spel, terwijl bezoeker OSV nog een kans had in de nacompetitie. OSV was wel belust op een revanche, want in de thuiswedstrijd moest het een 1-7 nederlaag slikken. Daarna is OSV aan een aardige opmars begonnen, terwijl het BOL niet altijd mee zat. Nederlagen bij EDO en Marken hadden ook anders kunnen verlopen. Gaf ik vorige week aan dat BOL moest tonen dat het zonder Sietse ook kan scoren, wel, dat gebeurde. Een attente Timon Plak kon al na 5 minuten een mooie aanval afronden en dat was meteen al 1-0. Gelet op de kansen had BOL verder afstand moeten nemen want met name Timon Plak had een paar keer zelf een doelpoging moeten ondernemen, in plaats van de bal breed te leggen, waardoor OSV een treffer kon voorkomen. En dat gebeurt dan wel aan de andere kant. OSV zette een mooie aanval op en David Zwiebel scoorde in de verre hoek, waar doelman Boon net niet bij kon. Vlak hierna moest Steven Boon nog een fraaie redding verrichten om een voorsprong van de bezoekers te voorkomen.

Na de rust ging het aardig gelijk op. Er waren momenten dat BOL het initiatief nam, maar ook de bezoekers eisten dat zo nu en dan op. Wegens het ontbreken van de gebroeders Brandsma en René Rootlieb moest trainer Heurter wat improviseren. Zo verscheen de jeugdige Jelle Zuijdam bij de aftrap al in het veld, terwijl na de rust David Snijder zijn opwachting maakte. Ook Freek Poortvliet kwam als vervanger van Jos Visser nog in het veld. Terwijl een ieder dacht dat de wedstrijd wel naar een gelijkspel zou leiden werd het toch anders. Jan Biersteker dacht een voorzet over zijn eigen doel te koppen maar de bal verdween in eigen doel. Er was toen nog 25 minuten te spelen, genoeg tijd om weer op gelijke hoogte te komen. Een schitterend schot van Timon Plak kwam op de lat en een voorzet van Koen Tros kon net niet afgemaakt worden. In de slotfase speelde BOL alles of niets. Bij een goede aanval kopte Jan Biersteker de bal terug op Chris Rijnders die weliswaar scoorde, maar de scheidsrechter kon uit zijn positie niet zien of de bal de lijn gepasseerd was. De “ladies site” was ervan overtuigd dat het een doelpunt was, evenals de toeschouwers die bij de achterlijn stonden. Ja, zelfs de doelman van OSV gaf na afloop toe dat het een doelpunt was. Maar toch kwam in blessuretijd de verdiende 2-2. De scheidsrechter bestrafte een terugspeelbal, waarna het hele team van OSV op de doellijn moest gaan staan en Niek Leegater vanaf de lijn van het doelgebied Koen Tros in stelling bracht. Zijn inzet ging door een wirwar van spelers in het doel. Als de scheidsrechter een beslissing genomen heeft, heeft het geen zin om daartegen te blijven protesteren. De trainer van OSV ging daar kennelijk te ver in, want hij kreeg de rode kaart. Jammer dat deze sportieve wedstrijd zo moest eindigen. Wat ook jammer is, is de nederlaag van BOL 2 die nu tot de nacompetitie veroordeeld is…

BOL – OSV 2-2 (1-1)
1-0 Timon Plak
1-1 David Zwiebel
1-2 Jan Biersteker (e.d.)
2-2 Koen Tros

Scheidsrechter de heer Fenis Akkaya uit Amsterdam.

Golden Goal
Het 1e doelpunt van BOL werd gescoord in de 5e minuut wat betekent dat Tim Kuijper de winnaar is. Tevens de laatste voor dit seizoen.