BOL had meer verdiend

() • 97 weergaven

In een gelijk opgaande wedstrijd was de thuisclub na afloop de meest gelukkige want zij wonnen met 1-0 door een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Beide teams doen volop mee in de strijd om de hoogste plaatsen en dat was deze middag ook te zien. BOL was zeker niet de mindere en kwam met goed opgezette aanvallen op de ZOB helft, maar niet verder dan de 16 meter. Daar had ZOB een muur opgetrokken terwijl spits Sietse Brandsma al of niet met een overtreding van scoren werd afgehouden. ZOB was daarentegen gevaarlijk in de counter en met name rechterspits Nigel Schaasberg was in de counter de gevaarlijke man. Het was vanmiddag ook de strijd tussen de veel scorende spitsen, namelijk Kevin Grent bij de thuisclub en Sietse Brandsma bij de bezoekers. Er speelde zich aan het begin van de wedstrijd al spannende momenten af. Zo ging in de 4e minuut een kopbal van Jelte van der Wal net naast en moest Xander Snoek aan de andere kant snel zijn doel uitkomen om een treffer te voorkomen.

BOL bleef het in de combinatie zoeken terwijl ZOB het van de counter moest hebben. Beide spitsen werden echter aan banden gelegd. Toch moest BOL opletten want ZOB heeft meer goede voorhoedespelers. Men kwam bijna op voorsprong maar de goed spelende Jan Biersteker kopte de bal uit het doel en voorkwam een voorsprong voor de gasten. De mooiste combinatie legde BOL in de 30e minuut van de eerste helft op de mat toen de bal, na een aanval over verschillende schijven, Niek Leegwater in een goede positie bracht, maar zijn inzet ging net naast het doel. BOL bleef vechten voor een goed resultaat en bleef ook verdedigend attent. Zo zagen we Sietse Brandsma zelfs zijn verdediging te hulp schieten. Hoe graag had het team met name voor trainer Bart Hoogland gescoord. Maar ja, ZOB heeft versterking gekregen van ruim een hand vol spelers die vorig jaar een klasse hoger speelden, terwijl BOL het bijna met dezelfde selectie doet. BOL had de pech dat Jelte van der Wal al na 10 minuten met een blessure uitviel, alhoewel Martijn Ton zich een goede vervanger toonde. Toch kwam ZOB een minuut voor de rust op 1-0 toen Kevin Grent zijn enige kans die hij voor de rust kreeg uit een voorzet van links bij de tweede paal kon scoren. Dat is dan het geluk wat ZOB mee had en wat BOL deze middag ontbeerde.

BOL kwam prima uit de kleedkamer en een gelijkmaker was dik verdiend geweest. Maar zoals al vermeld, Sietse moest zijn acties te ver van het doel uitvoeren en werd ook een paar keer onreglementair afgestopt waar de scheidsrechter geen overtreding in zag. Intussen probeerde ZOB de wedstrijd te ontregelen door bij het minste of geringste de grasmat op te zoeken, terwijl BOL probeerde via de combinatie tot resultaat te komen. In het laatste kwartier was het een veelheid van verdedigers voor het ZOB-doel, zodat de inzetten altijd wel een been raakte. Toch kwam BOL ver in blessuretijd bijna nog tot de gelijkmaker toen Sietse Brandsma een mooie kans niet wist te verzilveren. Net als indertijd tegen HBOK, goed gespeeld maar uiteindelijk toch door één doelpunt van een verdiend punt af gehouden.

Volgende week komen de routiniers van EDO op bezoek als afsluiting van een overigens uitstekend gespeelde eerste helft met complimenten voor staf en spelers.

ZOB-BOL 1-0 (1-0)
1-0 Kevin Grent

Scheidsrechter de heer J. idrissie Chioer uit Driebergen.