BOL hervat de competitie teleurstellend

• 98 weergaven

Na een goed verlopen reeks oefenwedstrijden mocht BOL zaterdag 19 februari thuis aantreden tegen Verdedig en Loop Op (VELO) uit Wateringen. Helaas nog zonder de geblesseerde verdedigers René Rootlieb en Rik Molenaar en ook zonder spelmaker Timon Plak, die een weekje op vakantie was.

Een duel tussen twee elftallen die in de middenmoot verkeren van de eerste klasse A. Onder leiding van scheidsrechter Jesse Knetsch uit Amersfoort trapten beide elftallen iets over half drie af op een winderig, maar redelijk bespeelbaar A-veld. Al na twee minuten waren de bezoekers dicht bij een doelpunt. Het schot van een aanvaller van VELO werd echter knap door keeper Melvin Habets uit de kruising geranseld. Niet veel later een eerste aanval van BOL die een reële kans opleverde voor Bas Jonker, zijn kopbal zeilde net voor de goal langs naast het doel.
Zo golfde het spel op en neer, met BOL langzamerhand steeds beter in het spel komend. Dat leidde na ruim een kwartier tot een doelpunt. Via een snelle uitbraak kwam de bal via Daniël Vos bij Bas Jonker, hij liet de keeper van VELO kansloos door met zijn linkerbeen de bal hard in de linkerhoek van het doel te schieten. BOL ging door en kreeg meer kansen, maar was niet doortastend in het afronden. Te vaak werd de bal breed gelegd of weer terug, i.p.v. te kiezen voor een schot op doel, waarvoor zeker ruimte was. Het werd nog erger toen geklungel in de verdediging werd afgestraft en VELO na een half uur spelen de gelijkmaker kon produceren. Hierdoor leek BOL van slag. Steeds vaker werden de duels verloren. VELO profiteerde hiervan en ongeveer vijf minuten na de 1-1 kon het ook de 1-2 maken. Na een aanval over de linkerkant werd de bal teruggelegd voor een aanvaller van VELO, die van dichtbij ongehinderd kon inschieten. Het beeld van de wedstrijd was daarmee totaal omgedraaid. De 1-2 werd tevens de ruststand. In de tweede helft kwam Alex van Enoo in het veld voor de niet slecht spelende Vincent Bakker, om zo wat meer fysiek tegenwicht te kunnen bieden aan de stevige spelers van VELO. Even leek het dat BOL aanspraak kon maken op meer dan een nederlaag. Alex van Enoo kreeg een goede kopkans na een knappe voorzet van Danny Konijn, helaas mikte hij te hoog. En Daniël Vos werd in kansrijke positie teruggefloten wegens buitenspel, na het vlagsignaal van de club-assistent van VELO (die dat in de eerste helft ook al had gedaan nadat Martijn Ton in een vergelijkbare situatie kon doorbreken). Maar daarmee waren de aanvallende intenties van BOL wel genoemd. Het spel van de Broekers werd steeds slordiger en VELO had voortdurend het initiatief. Dat leidde tot diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Het leek te lukken toen een voorzet van links doeltreffend werd afgerond, maar dit doelpunt werd afgekeurd, eveneens wegens buitenspel. Niet veel later viel de 1-3 alsnog uit een fraai schot van zeker twintig meter. Daarmee viel het doek voor BOL. BOL bleef krachteloos en mocht blij zijn dat de bezoekers uit Wateringen het vizier niet op scherp hadden staan, anders had de nederlaag hoger uit kunnen vallen. Zo eindigde de wedstrijd die zo veelbelovend begon voor BOL, in een 1 -3 nederlaag. Scheidsrechter Knetsch kon het sportieve duel zonder gele kaarten te hoeven geven besluiten.
Volgende week wacht in Mijdrecht Argon als tegenstander.