BOL houdt het spannend

() • 80 weergaven

In een zinderende hitte heeft BOL knap revanche genomen op de 2-0 nederlaag eerder deze week tegen de Bilt. Trainer Hoogland voorspelde na de nederlaag in Bilthoven meteen al dat BOL beslist niet kansloos was. En dat is uit gekomen. BOL speelde voornamelijk voor de rust weer een prima wedstrijd. Over het begin van de wedstrijd is weinig te vertellen. Over en weer kwamen een paar kansen, maar beide doelmannen kwam nauwelijks in gevaar.
Maar wat kan het anders lopen. Na 25 minuten spelen haalde Jack Schoon op dezelfde manier uit als hij tegen ZOB had gedaan en rondde een afvallende bal uitstekend af.
Meteen ging alle schroom van BOL af en met mooie aanvallen werden de tegenstanders onder druk gezet. De Bilt werd in die periode overklast en BOL schiep nogal wat kansen. Niek Leegwater werd aangespeeld en met een uitstekende treffer scoorde hij in de korte hoek. De 2-0 stand tegen de Bilt werd daarmee recht getrokken maar dan?..

De langzamerhand weer in zijn vorm terugkomende Sietse Brandsma drukte deze middag zijn stempel toch weer voor 80% op de wedstrijd. Een doelpunt en een assist waren deze middag twee voorname wapenfeiten. Vooral zijn doelpunt dat voor 3-0 zorgde was weer van een prima kwaliteit. Toen Bas Jonker vlak voor de rust nog voor 4-0 zorgde leek het een gelopen koers.
Kennelijk dacht de thuisclub freewheelend de 2e helft te spelen en kwam er nonchalance in de ploeg. De Bilt weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en zette verdediger Vincent van Bueren in de spits. Het werd nu even benauwd, want bij 4-1 had de Bilt nog maar één doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen. Die kwam er ook, want na slecht wegwerken kon Roland van Dijk van dichtbij voor de 4-1 zorgen. Zelfs schoot men nog een keer op de paal. De Bilt, dat 2 dragende spelers wegens de afgelopen dinsdag opgelopen blessures moest missen, ging nu één op één spelen.
Hierdoor ontstond ruimte voor de voorhoede van BOL en dat had de trainer goed ingeschat. De moegestreden Sietse Brandsma werd vervangen door de snelle Marijn Ton, die in een kort tijdsbestek voor de 5-1 en 6-1 zorgde.
In de slotfase kwamen Jan Slot en Jelle Brandsma nog in de ploeg om het middenveld meer te bezetten. De wedstrijd was gespeeld, maar het kostte menige zweetdruppel. Alhoewel scheidsrechter Akkaya twee drinkpauzes inlaste, was het zowel voor de spelers als de arbitrage een zeer warm gebeuren.

Intussen werd duidelijk dat Marken bij Geinoord een grote achterstand terugbracht tot 4-3 en door hun 2-0 overwinning thuis de tegenstander wordt voor promotie naar de 1e klas.
A.s. zaterdag dus tegen Marken op eigen veld en op 10 juni bij Marken. We blijven meedoen dank zij de inzet van staf en spelers. We wensen jullie a.s. zaterdag veel succes toe!

BOL-de Bilt 6-1(4-0)
1-0 Jack Schoon
2-0 Niek Leegwater
3-0 Sietse Brandsma
4-0 Bas Jonker
4-1 Roland van Dijk
5-1 Martijn Ton
6-1 Martijn Ton