BOL in een dip

() • 68 weergaven

Het gelukt BOL maar niet om uit de negatieve spiraal van het puntenverlies te komen. Ook tegen Marken gelukte het weer niet deze te doorbreken. Ook deze middag had een gelijk spel tot de mogelijkheden behoord, maar de eerste helft van 1-0 voorsprong voor de thuisclub werd niet weggepoetst. Het begin was aftasten, maar Marken zocht snel de aanval op, waarbij Kevin Giele een plaag voor de BOL-defensie was. De linkerspits was moeilijk af te stoppen, maar een attent keepende Steven Boon wist hem in eerste instantie van een doelpunt af te houden. Na 20 minuten had hij echter wel succes toen Steven Boon een hard schot van Peter Bakker niet onder controle kon krijgen, waarna de meegelopen Giele op eenvoudige wijze kon scoren. Een paar minuten later kreeg Marken weer een uitstekende kans, maar dit keer wist BOL het gevaar te keren. Deed BOL dan niets? Jazeker, een mooie combinatie tussen Timon Plak en Sietse Brandsma bracht Sietse in een kansrijke positie, maar zijn inzet ging over het doel. Op het middenveld werd René Rootlieb node gemist door een schorsing, waardoor de combinaties nogal eens ontbraken. Intussen kreeg de thuisclub nog een dot van een kans, maar doelman Boon wist erger te voorkomen.

BOL deed na de rust wel iets terug en de doelman van Marken had al zijn talenten nodig om een indraaiende bal van Koen Tros uit de kruising te tikken. Intussen was Steven Glas geblesseerd uitgevallen, maar hij werd uitstekend vervangen door Freek Poortvliet. Na eerst een wedstrijd met het 2e te hebben gespeeld, verdient Freek alle lof voor zijn inzet. BOL had alle geluk toen de scheidsrechter verzuimde de voordeelregel toe te passen, waardoor Marken een prima kans ontnomen werd. In de slotfase probeerde BOL nog langszij te komen, waarbij Jan Biersteker in de spits geposeerd was, maar de verdediging van Marken wist in een wirwar van aanvallen een doelpunt te voorkomen. Zo ging ook een inzet van BOL via een verdediger net naast het doel. Alles overziend was een gelijk spel het meest haalbare, maar dan hadden we moeten constateren dat Marken op punten gewonnen had. BOL had deze middag het geluk niet aan haar kant, wat wel tot uiting kwam toen doelman Willems van de thuisclub door Marken werd uitgeroepen tot “Man of the Match”. De middelmoot komt intussen dicht bij elkaar. Marken bezet de 5e plaats met 32 punten. Daarna komen er 4 teams met 31 punten.

Volgende week komt koploper AFC op bezoek, dus dat wordt een zware opgave, maar… wie weet?

Marken-BOL 1-0 (1-0)
Kevin Giele 1-0