BOL JO14-1 bereikt bekerfinale !

() • 214 weergaven

BOL JO14-1 heeft vanmiddag na een zinderende wedstrijd de finale van de KNVB beker bereikt.
Het team bovenin spelend in de 2e klasse trof in het Haarlemse Onze Gezellen een tegenstander van gelijkwaardig niveau.
De wedstrijd begon op het eigen BOLWERK om 11.00 desastreus voor de mannen van coach Rene Bak.
De eerste aanval van Onze Gezellen dwars door het verdedigingscentrum van BOL resulteerde in een 0–1 voor de bezoekers.
Deze ”tik” kwam BOL erg moeizaam te boven, met onrustig spel en wedstrijdspanning in de benen moest BOL zich gaan herpakken. Beide ploegen kwamen niet tot veel doelrijpe kansen.
Het duurde tot diep in de eerste helft voordat BOL zich weer oprichtte, een verdediger van Onze Gezellen verslikte zich bijna in onze mid-mid Julius Bakker, maar laatstgenoemde kon net niet voldoende uithalen om de score weer gelijk te trekken.
Een voorzet van een onze rechtsback Tijn Blom op Dylan Bak werd nog over gekopt en met een 0-1 achterstand brak de rust aan.
De tweede helft begon, met enkele omzettingen in de rust voor BOL, stukken beter dan de start van de eerste helft, van af de eerste minuut werd Onze Gezellen teruggedrongen en voerde BOL de druk op.
Toch moesten we waakzaam blijven voor de counters van onze gasten die met hun spelmaker een begaafde speler in huis hadden, het resulteerde dan ook 10 minuten na de rust in een levensgevaarlijke uitbraak die op fabuleuze wijze werd gekeerd door onze keeper Jayden Bruin.
Zijn lange trap naar voren leverde gelijk een grote kans op voor Dylan Bak, die de keeper in eerste instantie op zijn weg vond, maar de rebound niet kon keren na attent reageren van spits Gijs Haanstra 1-1.
BOL kreeg het betere van het spel, en nog geen 5 minuten later, lag de bal weer in het netje.
Julius Bakker zette de aanval op en paste in op Dylan Bak die vervolgens een steekbal gaf op Gijs Haanstra die beheerst afrondde 2-1.
Onze Gezellen ging opzoek naar de gelijkmaker en zette hun langste man van het veld in de spits, maar de BOL verdediging gaf onder leiding van Tip Engel en Sterre Zeijlstra geen krimp.
Het was uiteindelijk 5 minuten voor het einde van de wedstrijd toen Dylan Bak, na een goede combinatie vanaf rechts met Fedde Bijlsma en Julius Bakker, de bal kreeg aangespeeld en beheerst afrondde 3-1.
Op naar Uithoorn waar op 3 juni FC Driebergen JO14-1 onze tegenstander is.