BOL JO14-1 wint KNVB beker!

() • 269 weergaven

CSV BOL JO 14-1 SCHRIJVEN GESCHIEDENIS !

De grote dag is aangebroken….zaterdag 3 juni 2023.
BOL wist in de halve finale af te rekenen met het Haarlemse Onze Gezellen en plaatste zich zodoende voor de Landelijke finaledag West 1 in Uithoorn bij voetbalvereniging Legmeervogels.
Volgens BOL icoon Jan Visser zijn de spelers van de JO14-1 o.l.v. Rene Bak en Emile Bruin de eerste finalisten bij de jeugd van BOL in het bijna 75 jarige bestaan van de club.
Om 7.00 was het vertrek gepland bij De Geus Bouw, waar de spelersbus van BOL 1 op ons stond te wachten om ons richting Uithoorn te brengen.
Een bus vol spelers, familie en aanhang zorgde voor een heerlijk ontspannen “Cup” sfeertje.
Klokslag 9.00 stonden de eerste finalewedstrijden op het programma, waaronder CSV BOL JO14-1 – FC Driebergen JO14-1.
De basis opstelling bestond vandaag uit:
Keeper Jayden Bruin
Verdediging van links naar rechts, Tijmen Goosens, Sterre Zeijlstra, Tip Engel en Maurits Jumelet.
Middenveld van links naar rechts, Daan Timmerman, Julius Bakker en Fedde Bijlsma.
Aanval van links naar rechts, Dylan Bak, Gijs Haanstra en Jelte Tesselaar.
Wissels, Nova van der Star, Thijs Hoedjes en Tijn Blom.
Op veld 3 werd o.l.v. een heus arbitraal KNVB trio afgetrapt, BOL begon goed aan de wedstrijd en van “finale” spanning was weinig te merken bij de spelers. BOL combineerde vlot en Driebergen had het moeilijk met het snelle spel van de tegenstander.
De eerste kans werd ook meteen omgezet in een doelpunt voor BOL, een steekbal van Julius op Dylan, werd door laatstgenoemde prima voorgegeven op Gijs, die uit de draai de keeper van Driebergen passeerde.
Een geweldige start dus voor de mannen uit Broek, nog geen 10 minuten later was het opnieuw raak.
Door een foute pass van de keeper van Driebergen kreeg Dylan de bal zo in zijn voeten gespeeld, die op zijn beurt met een fraaie schijnbeweging de verdediger uitspeelde en niet zelfzuchtig was, maar breed lag op de geheel vrijstaande spits Gijs die zijn 2e van de ochtend maakte.
BOL liet hierna de teugels wat fiere en Driebergen kreeg enkele mogelijkheden om te scoren, maar verder dan een bal op de paal kwam het gelukkig niet voor BOL.
Dylan had nog voor de 3-0 kunnen zorgen, maar zijn schot over de keeper werd nog net voor de doellijn weggehaald.
In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet, en een videoboodschap van BOL 1 trainer Erwin Tump door Rene Molenaar getoond in de kleedkamer, gaf de mannen en vrouw een nieuwe boost.
Toch werd het, wat we ook konden verwachten, een moeizame 2e helft met veel spektakel en een vervelend incident.
Het spel werd er niet beter op aan BOL zijde, het was rommelig en onrustig.
Helemaal toen 10 minuten na de rust Jelte Tesselaar een actie wilde maken aan de rechterkant van het veld, en zijn knie zwaar blesseerde.
Jelte moest vervangen worden en bleek in het ziekenhuis zijn knieschijf uit de kom te hebben gehad.
BOL was enigszins aangeslagen en Driebergen rook zijn kans, er werd vol ingezet op de aanval en BOL zette een extra vijfde verdediger in om de aanvallers van Driebergen in toom te houden.
Een overtreding van Tijmen in de eigen 16 meter werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty, gelukkig kreeg Tijmen geen tijdstraf en konden we met 11 man verder.
En wat nog mooier was, de strafschop van Driebergen werd gestopt door onze geweldige keeper Jayden gestopt.
BOL kreeg weer een beetje lucht, en met de snelle Gijs en Dylan in de spits kregen we ook weer meer ruimte om in een counter toe te slaan.
BOL pakte dat dan ook geweldig op, een snelle uitbraak via Julius en Dylan belande uiteindelijk bij Gijs, die een heuse hattrick maakte in deze bekerfinale.
BOL had de buit zo goed als binnen, een tweede strafschop van Driebergen vlak voor tijd kon het tij niet meer keren, deze keer was niet Jayden degene die de bal tegenhield, maar stond de paal in de weg.
De scheidsrechter floot hierna direct af en met een 3-0 overwinning kon BOL JO14-1 het feest gaan vieren !
Een fantastisch resultaat voor de mannen en dame van Rene , Emile en vaste grensrechter Rogier.
Het kampioenschap in de competitie moeten we op doelsaldo aan Duinrand laten, maar deze KNVB beker is historisch voor onze vereniging !