BOL kan zwakke eerste helft niet meer goedmaken

() • 109 weergaven

BOL heeft met name in de eerste helft de wedstrijd tegen DHSC verloren. De Utrechtenaren waren in die periode heer en meester en vonden elkaar veelal blindelings. Met name Rodney Snijder was een plaag voor de defensie.
Toch kwamen twee van de drie doelpunten niet uit goed opgezette aanvallen, maar uit hoekschoppen. Vooral de eerste hoekschop was zwak ingrijpen van de achterhoede, zodat BOL na 10 minuten al tegen een achterstand aankeek. BOL bleef het antwoord schuldig op de snelle counters van de bezoekers. Ze probeerden het in die periode wel, maar het was allemaal te doorzichtig.
De bezoekers bleven aandringen en BOL kwam er maar sporadisch uit. De bezoekers konden het rustig aan doen, maar kwamen toch op 0-2 toen een vrije trap doeltreffend werd afgerond. Er waren toen nog maar 26 minuten gespeeld. En toen vlak voor rust het derde doelpunt uit een corner werd gescoord, leek het een gelopen koers.

Maar na de rust kwam er een heel andere thuisclub in het veld. Trainer Hoogland had in de rust Dennis Rijs gewisseld voor Martijn Ton. Dennis had teveel moeite met de snelle Snijder en dat had de trainer onderkend. Martijn liet de trainer zien dat zijn invalbeurt terecht was, want na 9 minuten scoorde hij op beheerste wijze de 1-3.
BOL liet hierna zien dat met de nodige vechtlust nog best een goed resultaat kon worden bereikt. Men ging vol in de aanval en riskeerde min of meer de counters van DHSC. Sietse Brandsma werd meer en meer een angstgegner voor de verdediging van de bezoekers, die bij rust dachten op rozen te zitten.
BOL kwam zelfs terug tot 2-3 toen Timon Plak met een uiterste krachtinspanning de bal in het doel werkte.

Er volgde nu een tumultueuze slotfase. BOL ging vol in de aanval, op weg naar de gelijkmaker maar aan de andere kant werd een toch wel dubieuze handsbal van Rootlieb bestraft met een strafschop, wat de genadeklap betekende.
De laatste minuten waren hectisch. Eerst schopte een reservespeler van de bezoekers na een uitbal de bal weg, wat geel betekende. Bij een dergelijke teleurstelling moet men wel eens oost indisch doof zijn, maar een opmerking van een bol speler, leverde op advies van de wel erg dominerende assistent een rode kaart op.

U weet dat ik me nooit negatief uitlaat over de arbitrage en dat zal ik nu ook niet doen. Het positieve is dat BOL na de rust sterk terugkwam en aangaf met inzet nog ver te kunnen komen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ARC. In verband met wintersport en schorsing zal er dan een drietal invallers aantreden.

2-4 Rodney Sneijder

Scheidsrechter de heer S.G. de Haan uit Amstelveen.

Het 1e doelpunt van BOL werd gescoord in de 54e minuut, wat betekent dat Rens Peter Huibers kan incasseren.