BOL kansloos tegen Huizen

• 95 weergaven

In de krant van maandag stond dat BOL laat zien dat het in deze klasse mee kan komen, maar dat werd deze middag toch wel gelogenstraft. Immers, de thuisclub was een klasse beter maar weigerde dit in de eerste helft al te laten zien op het scorebord.
Niet zo verwonderlijk als men weet dat Huizen niet zo lang terug nog in de top van het zaterdagvoetbal speelde en drie jaar terug nog in de 3e divisie.
Daarbij komt dat de spelers van Huizen een vergoeding krijgen, terwijl de BOL-spelers zich tevreden stellen met een gesponsord broodje en (op de terugweg) een blikje bier in de bus.

Trainer Hoogland begon al met een teleurstelling, omdat Sietse Brandsma niet fit genoeg was om bij zijn team te starten.
Het klinkt wellicht vreemd, maar BOL had de beste kans om al na 2 minuten de score te openen, maar de thuisclub wist dit met kunst- en vliegwerk te voorkomen, waarbij een achterspeler de bal van de lijn haalde. Hierna waren het speldenprikken met af en toe een kansrijke aanval, waar de defensie van Huizen geen enkele moeite mee had.
Aan de andere kant speelde Huizen in een hoog tempo, wat vooral te merken was bij balverlies van BOL, waarna ze razendsnel counterden en gevaarlijk voor doelman Snoek kwamen, die ook deze middag zijn ploeg voor een ruime nederlaag behoedde.

Na een klein kwartier speelde Huizen een razendsnelle aanval uit en was de 1-0 een feit. BOL had moeite met het hoge tempo, maar bleef toch vechten, veelal vanuit een verdedigend concept.
Huizen was gewoonweg de bovenliggende partij, terwijl BOL mede door de druk grossierde in verkeerde passes. Het, naar onze begrippen, talrijke aantal toeschouwers schreeuwde om meer afstand te nemen, temeer daar men de vorige thuiswedstrijden tegen de verhouding in had verloren.

Na de rust kwam Sietse Brandsma toch in de ploeg. De thuisclub onderkende het gevaar en zette meteen een speler in de achterste lijn. Sietse stond te veel op een eiland, omdat de ploeggenoten niet in staat waren hem te bereiken.
In de 54e minuut kwam Huizen niet onverwacht op 2-0 toen men uit een corner raak kopte. Was de wedstrijd al gespeeld, nu was een positief resultaat zeker niet te halen.
Toen er in de 84e minuut er een fout gemaakt werd in de defensie, was de Huizen-aanvaller er als de kippen bij om dit af te straffen.(3-0)
Scheidsrechter de Waard met zijn neutrale assistenten had het deze middag niet moeilijk en mede door zijn leiding kon de wedstrijd zonder kaarten verlopen.

Teleurgesteld? In geen geval, want we wisten dat we in een klasse kwamen waar gewoon beter gevoetbald wordt. Ieder punt dat we halen is mooi meegenomen en ik voorspel dat die er zeker nog zullen komen.
En ook nu weer was de ontvangst buitengewoon plezierig.

Huizen-BOL 3-0(1-0)

Zakaria El Byar 1-0
Sebastiaan van Kammen 2-0
Murat Oral 3-0

Scheidsrechter de heer P.A. de Waard uit Amsterdam.