BOL kent een teleurstellende start

• 122 weergaven

De eerste wedstrijd voor BOL in het nieuwe seizoen is zeer teleurstellend verlopen. In en tegen Montfoort ging BOL kansloos onderuit.

De verwachtingen waren voor de wedstrijd hoog gespannen. De voorbereiding was voor BOL vlekkeloos verlopen en ook het vertoonde spel deed verlangen naar meer.

In een nieuw tenue, met een iets donkerder tint groen en korte mouwen, startte BOL op het kunstgrasveld van Montfoort tegen de schuin over de lengte van het veld staande wind in. Direct maakte BOL al kennis met de bedoelingen van de tegenstander, dat de week ervoor schlemielig had verloren van SDC Putten en duidelijk van plan was voor eigen publiek een goed resultaat neer te zetten. Fel storend en met volle inzet ging Montfoort de duels aan en zette direct druk op de verdediging van BOL. Dat leidde in de eerste paar minuten al direct tot twee grote kansen, die door de aanvallers van Montfoort nog niet werden verzilverd. BOL had gewaarschuwd moeten zijn door dit geweld, maar was het niet. Even later werd opnieuw halfhartig een duel aangegaan en verloren en nu werd dit wel afgestraft, Thomas Koense kon de 1-0 voor Montfoort aan laten tekenen. En er dreigde meer onheil, Montfoort hield het initiatief en met een opportunistisch spelletje stichtte het nieuw gevaar voor het doel van BOL. Een bal die van de zijkant werd ingebracht leek een eenvoudige prooi voor keeper Romain de Jong te worden, maar helaas kon hij de bal niet controleren en daar profiteerde opnieuw Montfoorter Koense dankbaar van, van dichtbij kon hij de 2-0 inschieten. Er waren toen nog geen 20 minuten gespeeld. BOL trachtte het spel naar zich toe te trekken en de combinaties die het liet zien, zagen er soms best aardig uit, maar waren gespeend van venijn. Dat waren de aanvallen van Montfoort niet. Zo was het dat nog geen 10 minuten na de 2-0 een vlot lopende counter van Montfoort werd besloten door Randy Meeuwsen, die met een fraai schot van net buiten de 16 meter zijn ploeg op een 3-0 voorsprong zette, met nog geen half uur te hebben gespeeld.

Het commentaar van de aanhang van BOL was dat er nu snel iets terug moest worden gedaan om het tij nog te keren. Martijn Ton kreeg daarvoor de gelegenheid, nadat hij door Timon Plak vrij werd gespeeld en alleen voor de keeper van Montfoort verscheen. Helaas verdween zijn schot naast het doel van Montfoort. Net voor rust viel de genadeklap voor BOL, opnieuw werd er slordig verdedigd en de bal vlak voor de goal haast klaargelegd voor een Montfoort-speler. Dit maal was het Nicky Besamusca die kon profiteren: 4-0.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Montfoort vond het prima zo en liet BOL veelal de bal. BOL probeerde het zeker wel, maar het geloof dat er nog wat te halen viel, was er niet en dat was te zien aan het vrij fletse spel. Montfoort had door een sterke eerste helft het spelbeeld in de gewenste plooi gevouwen en BOL was niet bij machte daar nog iets tegen te doen. Er waren wel wat halve kansen, maar opvallend was het gebrek aan schotvaardigheid aan Broeker zijde. Montfoort beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en was heel af en toe nog dreigend via een uitval. Vlak voor tijd werd zo’n uitval bijna bekroond met een vijfde doelpunt, maar keeper de Jong kon met een fraaie reflex de kopbal uit de (voor hem) linkerhoek tikken.

De ingevallen Ruben Beentjes slaagde er uiteindelijk in de 90-ste minuut in de stand iets minder pijnlijk te maken voor BOL, hij scoorde daarmee zijn eerste goal voor BOL, dat er nog maar vele mogen volgen!

Scheidsrechter Wateler eindigde niet veel later de wedstrijd. Montfoort verdiende de overwinning volkomen, BOL mag bij zichzelf te rade gaan hoe het kan dat er van het in de voorbereiding vertoonde spel, vandaag zo weinig terug was te zien. Zaterdag wacht op het eigen complex HBOK als tegenstander, opnieuw een pittige uitdaging. Montfoort heeft laten zien dat het begint met strijdlust. Dat is bij BOL meestal ook geen probleem, dus er mag op worden vertrouwd dat de scheve schaats die in Montfoort werd gereden, niet symptomatisch zal zijn voor dit seizoen.