BOL klimt naar de 3e plaats

• 75 weergaven

Het succes kan niet op. Nu werd Aalsmeer verslagen en door verlies van de teams om ons heen werd de 3e plaats bereikt. We staan nu derde achter ARC en DHSC. De laatste won na een trainingsweek in Quatar, BOL won ook, maar na een trainingsweekend in Eernewoude. Verschil moet er zijn!
Het werd deze middag best een aantrekkelijke wedstrijd, met hoogstandjes en slechte passes. Scheidsrechter voor deze middag was good old Roelof Luinge, die aangaf dat leeftijd niet altijd bepalend is, zodat de wedstrijd uitstekend geleid werd.
De laatste keren dat we Aalsmeer ontmoetten waren niet succesvol. Maar deze middag bleek toch dat BOL in een paar jaar gegroeid is naar een tegenstander waar elke club rekening mee mag houden.
De thuisclub kwam wat onzeker uit de startblokken, terwijl Aalsmeer meteen fel in de aanval ging. De bezoekers kwamen wat gehandicapt naar Broek op Langedijk, omdat ze nogal wat spelers in de ziekenboeg hebben. Maar in de spits Martin Campbell hebben ze een aanvaller die op snelheid de
verdediging weleens aftroefde, maar daarna in wezen teveel voor eigen succes ging.
De verdediging van BOL liet zich in de eerste helft niet van haar beste kant zien. Na ruim 15 minuten was het Gillano Eijken die na weifelend verdedigen van dichtbij voor de 0-1 zorgde.
BOL gooide er meteen een schepje bovenop en kwam tot gevaarlijke tegenaanvallen, meestal met Sietse Brandsma als aanspeelpunt. Na een paar gemiste kansen was het in de 27e minuut dat Martijn Ton attent reageerde op een afgeslagen inzet van Sietse Brandsma.
BOL bleef nu gevaarlijk en het was niet verwonderlijk dat de geheel vrijstaande Sietse Brandsma voor de 2-1 zorgde. Eenieder had er vrede mee dat BOL met deze stand de rust in zou gaan, maar Aalsmeer dacht daar anders over, want 5 minuten voor het rustsignaal werd niet tijdig wegwerken bestraft met een toch niet gevaarlijk moment voor het doel, maar Charlton Linge had daar lak aan en scoorde de 2-2. Een gelijke stand welke in wezen onnodig was.

Na de rust speelde BOL veel beter en kreeg langzamerhand de overhand. Toch was het uitkijken voor de snelle spitsen van Aalsmeer. Maar BOL kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Timon Plak zag een fraaie rush niet gepromoveerd tot treffer.
De achterhoede kwam er intussen steeds beter in met Rik Molenaar en Jan Biersteker als prima spelers. BOL probeerde de winnende treffer te produceren, maar kwam steeds iets te kort. Jack Schoon probeerde het met een prima afstandsschot dat de lat raakte, maar BOL bleef geloven in een goed resultaat. Dat zag aanvoerder Rootlieb des te meer, want hij had zoveel vertrouwen in zijn verdediging dat hij nogal eens mee naar voren ging. En warempel succesvol ook, want bij een uitstekend genomen hoekschop door Koen Tros joeg hij de bal vanaf het strafschopgebied onhoudbaar in het doel, wat 3-2 betekende.
Aalsmeer ging nu voor een alles of niets en gaf BOL voorin meer ruime, maar daarvan werd niet geprofiteerd. Aalsmeer daarentegen dacht met een kopbal te scoren, maar doelman Snoek redde op een fabelachtige manier. Daarvoor had hij tot tweemaal toe de bezoekers van een treffer afgehouden. Toen Roelof Luinge na 2 minuten blessuretijd affloot, had BOL de overwinning te pakken.
Het bleek deze middag dat trainer Bart Hoogland er nog veel enthousiasme inbrengt, wat een goede uitstraling geeft naar de spelers.
Volgende week wordt het een moeilijke wedstrijd als we naar Alphen aan de Rijn gaan om ARC, de nummer 1 van de ranglijst, te bestrijden.

BOL-Aalsmeer 3-2(2-2)
0-1 Gillano Eijken
1-1 Martijn Ton
2-1 Sietse Brandsma
2-2 Celton Linger
3-2 René Rootlieb

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Roelof Luinge uit Bussum, geassisteerd door Herman Boon en Robin Zandstra.
Het 1e doelpunt van BOL werd gescoord in de 27e minuut, zodat Hans Groen mag incasseren.