BOL komt 2 doelpunten te kort voor nacompetitie

() • 77 weergaven

BOL heeft het seizoen afgesloten met een 4-3 nederlaag tegen RODA 46. Daar valt niets tegen in te brengen want de ploeg uit Leusden was ruim drie kwart van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het werd daarom een wat teleurstellend afscheid van trainer Bart Hoogland en de toekomstige ODINianen Sietse Brandsma en Koen Tros.
BOL had nog periodekampioen kunnen worden bij winst op RODA, terwijl ARC dan de punten moest laten liggen bij Argon. Dat laatste gebeurde, maar BOL kwam niet tot winst en had daar ook geen enkel recht op want de thuisclub speelde een prima wedstrijd.
Omdat ze al een periodetitel hadden, was de gedachte dat men het deze middag rustig aan zou doen. Wel hadden ze twee spelers niet opgesteld omdat ze op scherp staan, maar het was kennelijk een stimulans voor de vervangers.
In het eerste half uur waren de ploegen tegen elkaar opgewassen. Omdat Bas Jonker geblesseerd is, had de trainer Thimo Schouwink opgesteld en Thimo speelde een prima wedstrijd, maar moest helaas in de tweede helft geblesseerd afhaken.
Het was al na 8 minuten toen dezelfde Schouwink de bal in de ruimte kreeg toegespeeld en uit zijn prima voorzet kopte Sietse Brandsma de 0-1 binnen. De stand was echter snel weer gelijk toen Menno Majolée na onvoldoende ingrijpen van de BOL-verdediging met een slap schot toch voor de 1-1 zorgde. BOL had weer op voorsprong kunnen komen maar Martijn Ton en Thimo Schouwink liepen elkaar in de weg. Langzamerhand trok RODA het initiatief naar zich toe en het was weer Majorée die vanaf de middenlijn een rush ondernam en die doeltreffend afrondde.
Toch bleef BOL er in die periode in geloven en nadat Sietse Brandsma in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, scoorde dezelfde Brandsma 2-2. Intussen was duidelijk dat er kansen waren op de periodetitel, want ARC stond met 1-0 achter bij Argon. Dus hoopte men na de rust op een gretig BOL, maar het bleek al spoedig dat men er niet meer in geloofde. Het goede spel van vorige week kreeg maar zelden een vervolg en de thuisclub sneed keer op keer door de verdediging. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Nigel van Zelst zo’n 10 minuten in de 2e helft van dichtbij voor de 3-2 zorgde. Intussen had doelman Snoek met een reflex een doelpunt voorkomen. Toch werd het 4-2 toen Jasper van Dalen van de thuisclub bij de 2e paal een voorzet prima afrondde. Omdat de thuisclub niet tot scoren kwam kreeg BOL aan de andere kant toch weer een paar kansjes, maar Sietse Brandsma werd te weinig aangespeeld om tot scoren te komen.
Toch deed zich nog een situatie voor die niet goed werd ingeschat door de scheidsrechter. Bij een situatie waarbij 2 spelers op de grond lagen, floot de scheidsrechter terecht af. Volgens de regels werd vervolgd met een scheidsrechtersbal. Jan Biersteker stond nog bij de situatie en al of niet sportief maar Jan kopte de bal over de doelman in het doel. De scheidsrechter annuleerde het doelpunt en gaf opnieuw een scheidsrechtersbal.
Niemand maakte zich daar verder druk om, want de tijd was te kort om nog aan de positieve kant van de score te komen. Wel bracht Rick Molenaar in blessuretijd de stand nog op 4-3. Temeer omdat ARC verloor was het ietwat teleurstellend, maar niemand treurde er nog om.
Veel meer was er respect voor het team met trainer Hoogland die tenslotte op een schitterende 5e plaats eindigden. We wensen de spelers bij ODIN en Bart bij FC Purmerend alle goeds toe.
Toch even vermeld dat we vorig jaar bij het kampioenschap van clubs die we achter ons lieten de opmerking kregen: Tot volgend jaar. Met andere woorden, we zien jullie volgend jaar wel weer terug. Ook in onze gelederen werd opgezien tegen verre reizen en grote nederlagen. Wel, BOL heeft iedereen verrast door een uitstekend seizoen af te leveren, waarvoor onze hartelijke dank. Vanaf deze plaats hoop ik dat U mijn verslagen gewaardeerd hebt. Ik deed het met veel plezier en wacht het bestuursbesluit af of het een vervolg mag krijgen.