BOL komt goed weg

() • 106 weergaven

Vanmiddag de wedstrijd tegen EDO met als scheidsrechter de heer Luinge. Als je 845 wedstrijden in het Betaald Voetbal hebt gefloten, is het een goede zaak dat ook het amateurvoetbal een scheids-rechter mag ontvangen die zijn sporen verdiend heeft.

BOL begon goed en had na 2 minuten al een prima kans, maar de doelman wist de inzet te voorkomen. Al spoedig bleek dat EDO over een paar routiniers beschikt, die heel wat hoger hebben gespeeld. BOL trof deze middag een zeer gemotiveerd EDO aan, dat er alles aan wilde doen de ongeslagen status op eigen veld van BOL te doorbreken. Vanaf de aftrap namen de Haarlemmers het spel in handen en BOL had moeite met het getruukte spel van de tegenstander. Toch kwam BOL op voorsprong toen Koen Tros van de rand van het strafschopgebied dermate hard inschoot, dat de doelman de bal niet onder controle kon krijgen. In de rebound kon Sietse Brandsma op eenvoudige wijze scoren. EDO moest dit even verwerken, maar daarna waren ze de bovenliggende partij. In goede combinaties waarbij ze elkaar blindelings vonden, werd BOL onder druk gezet. BOL werd finaal overdonderd en grossierde in verkeerde passes. Gelukkig maakten de bezoekers hier aanvankelijk geen gebruik van, maar in de 35e minuut kwam het toch op een verdiende 1-1 toen Jeroen Ketting met een fraaie kopbal Xander Snoek kansloos liet. Er kwamen meer hachelijke momenten, maar de verdediging wist stand te houden, zij het met moeite.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien, alhoewel EDO al na 2 minuten op voorsprong kwam door Tom Jacob. Maar nu begon BOL uit een heel ander vaatje te tappen. Het tempo werd opgeschroefd en eindelijk kwamen de combinaties weer op het veld. Het bracht meteen een paar prima kansen voort, maar het wilde niet gelukken. Bij EDO kwam de routine boven en wist men het tij met bekeken spel te keren.

Een kwartier voor tijd greep trainer Bart Hoogland in en speelde alles of niets. Nadat eerst Steven Glas al vervangen was door Martijn Ton, werd verdediger René Rootlieb vervangen door Lars van der Zee. BOL kwam intussen wel op 2-2, maar de inzet van Sietse Brandsma werd afgekeurd door buitenspel. Alhoewel de assistent van EDO er van hield de vlag omhoog te steken, stond de scheidsrechter in een situatie waardoor hij het vlagsignaal moest honoreren. Lars van der Zee kon zijn invalbeurt bijna honoreren met een doelpunt, maar hij kwam een teen te kort. BOL gooide nu alles op de aanval en de EDO-verdedigers kregen moeite met de conditie. Na weer een inzet, werd in de 85e minuut in het strafschopgebied hands gemaakt en wees de scheidrechter naar de stip. De verdedigers probeerden te provoceren, maar Sietse Brandsma maakte geen fout en scoorde de 2-2. EDO wenste zich daar niet bij neer te leggen en kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van de thuisclub. Het eerste puntenverlies in een thuiswedstrijd, maar al met al is BOL goed weggekomen.

De eerste helft zit er op en we gaan de winterstop in na een prima verlopen competitie tot nu toe.

Vorig jaar kwamen we na afloop van het seizoen op een puntenaantal van 38, nu zijn dat er al 27.

Golden Goal
De golden goal viel in de 11e minuut en vanmiddag was erelid Peter Slot de gelukkige.