BOL komt net weer iets te kort

() • 75 weergaven

In de gezellige bestuurskamer van ARC werd de vraag gesteld of BOL nog aspiraties had om naar de Hoofdklasse te gaan. Zelf wil ARC dolgraag naar de Hoofdklasse, terwijl BOL de strijd aangaat om zich te handhaven in de 1e klas. Gelet op de inzet van, met name, voor de rust moet dit gelukken, maar dan moet er wel weer een keer gewonnen worden.
Het werd voor de rust een wedstrijd met wisselende kansen. ARC kreeg er een paar, maar de toch iets te zelfzuchtige rechterspits kon (wilde) zijn medespelers niet bereiken. Al spoedig bleek dat BOL het van de counters moest hebben en die werden somtijds goed uitgespeeld. Zo kreeg Martijn Ton al na 8 minuten een prima kans, maar de doelman van ARC kon een treffer voorkomen.
BOL begreep dat men zich niet zomaar naar de slachtbank behoefde te laten leiden, want er kwamen meer kansen. Eerlijkheidshalve moet opgemerkt worden dat de thuisclub een paar opgelegde kansen net naast zag gaan, of gered worden door de weer goed acterende doelman Snoek.
ARC kwam niet verder dan een aantal corners, die geen effect hadden. De aanvallen van BOL waren ook niet ongevaarlijk, mede door het enorm stuwwerk van Jack Schoon.
Het bleef lang een brilstand, maar na 29 minuten werd een prima aanval door BOL opgezet, waarna de goed doorgelopen Dennis Rijs vanuit een moeilijke hoek snoeihard voor de 0-1 zorgde. Even was de thuisclub aangeslagen. Maar, zoals al gememoreerd, was de rechterspits een plaag voor de achterhoede, alhoewel vermeld mag worden dat Dennis Rijs zich keer op keer wist te herstellen, zij het via hoekschoppen. Die werden veelal hoog voor het doek geplaatst, een kolfje naar de hand van de overal bovenuit torende Sander Snoek. Eenieder dacht dat BOL met deze voorsprong de kleedkamer in zou gaan, maar bij een niet eens gevaarlijke situatie raakte de verdediger de bal verkeerd en belandde de bal in het doel. Dat was een geweldige teleurstelling.
Na de rust kon BOL niet meer de daadkracht uitvoeren die ze voor de rust veelal liet zien en liet het spel meer en meer aan de thuisclub. Toch wist BOL stand te houden, tot de 65e minuut, toen Luca Janszen van dichtbij wist te scoren. Dat betekende 2-1. Toch leefde BOL weer op en had via
Timon Plak een goede kans op de gelijkmaker. Even later kwam Martijn Tron net iets lengte te kort om een prima voorzet van Sietse Brandsma doeltreffend af te ronden.
ARC was er niet gerust op en zag dat, volgens hen, een overtreding met een strafschop bestraft had moeten worden. Maar de scheidsrechter beoordeelde het als schwalbe, wat geel voor de aanvaller betekende.
BOL bleef de counter hanteren, maar een gelijkmaker was iets te veel van het goede. Toen een hoekschop niet goed werd beoordeeld, was het Stefan de Harder die vijf minuten voor tijd voor de 3-1 zorgde. De wedstrijd was gespeeld, maar als BOL de volgende wedstrijden speelt zoals in de eerste helft, kan succes niet uitblijven.
Vermeld mag nog worden dat we deze middag een prima jeugdige scheidsrechter leiding zagen geven, met ook prima acterende assistenten.

ARC-BOL 3-1(1-1)
Dennis Rijs 0-1
Rik Molenaar(e.d.) 1-1
Luca Janssen 2-1
Stefan den Harder 3-1

Scheidsrechter de heer Ivar Gielis uit den Haag, geassisteerd door de heren van Soest en Korf.